A  partir de 13 anys Autor: BALLART, Manel Editorial: Gregal Pàgines: 174

Trobar-se a les mans un recull de narracions per a adolescents és un fet poc habitual. Encara menys si es tracta, com és el cas, de relats interrelacionats. I el que individualitza de totes totes aquest llibre és la credibilitat absoluta de les veus i sobretot de les trames. La relació amb els pares, els primers amors (i els primers desenganys!), l’amistat, la vida escolar…

El mestratge de Ballart, escriptor i docent (vet aquí!), li va reportar el premi Lazarillo de creació literària el 2013. Una dada curiosa: es va publicar el 2014 en castellà amb el títol Te llenarán de lunas. No en conec l’edició en aquesta llengua, però només el títol tan diferent suggereix una traducció acurada, intueixo que del mateix autor.

Hi trobo a faltar, però, en aquest fresc de la vida adolescent, un puntet de mala bava, cosa que, malgrat tot, no resta mèrit al conjunt. Al meu entendre el que sí que falla és la portada, on apareixen cinc adolescents que, al revés que els protagonistes i les seves vides entrecreuades, no són del nostre àmbit.  

Per Joan Bustos / ClijCAT / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada