Busquen un jove de 15 anys desaparegut després d’escapar-se d’un centre a Catalunya


Desaparegut a Catalunya un adolescent d’Andorra. El jove es va escapar dimarts d´un centre de tractament de trastorns de conducta. A través de les xarxes socials, i després de denunciar la desaparició a la policia, la família demana ajuda per localitzar-lo. A hores d´ara no han pogut contactar amb ell, però creuen que la seva intenció és tornar a Andorra.

Fa tres dies que la família de Diogo Morais no sap on és el seu fill. Dimarts, el jove andorrà de quinze anys es va escapar amb quatre joves més del centre de transtorns de conducta d’Argentona, on estava ingressat des de feia quatre mesos. La mare del jove, Carla Coelho, explica que “aquell mateix dia van trobar dos nois i una noia, i dimecres ens van dir que havien trobar el Diogo amb un altre company, però que s’havia escapat”. “No n’he sabut res  i no sé on pot ser”. 

Dimecres, la família va denunciar la desaparició als Mossos d´Esquadra i dijous es va posar el cas en coneixement de la policia. La mare considera que el jove es va escapar perquè el centre el va castigar sense poder rebre visites. I creu que en Diogo intentarà tornar a Andorra, malgrat que no té ni diners ni telèfon. Això almenys “és el que van parlar amb el seu amic”, diu la mare.

La policia ha activat una alerta nacional i, en cas que tingués indicis que el jove ha tornat al país, iniciaria un dispositiu de recerca.

D’altra banda, la mare del jove també urgeix el Govern perquè posi en marxa com més aviat millor un centre de menors al país. Assegura que “són moltes les famílies i els joves que ho necessiten, també per les fugides”. Opina que així “se’ls podria acompanyar de la manera més adequada”. A més, afirma que “és una despesa econòmica molt gran i hi ha famílies que no tenen els recursos”.

La família es planteja emprendre accions contra el centre per la fugida i la posterior desaparició del seu fill.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.