El fins ara president del Consell Assessor de Salut i Benestar, Lluís Burgués, assumirà la direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), en substitució de l’actual directiva, que ha estat destituïda per les discrepàncies i la falta de comunicació que hi ha hagut amb la ministra, tal com ha avançat aquest dilluns el Diari d’Andorra. Fonts properes al cas han explicat a l’ANA que Burgués assumiria temporalment el càrrec durant uns tres mesos amb l’objectiu d’iniciar l’adaptació estructural del SAAS a la reforma sanitària que s’està tirant endavant amb la creació del nou Model Andorrà d’Atenció Sanitària (MAAS). Burgués, que ha de donar una resposta a la ministra aquest dimarts, deixarà la presidència del Consell Assessor de Salut i Benestar, almenys durant el temps que estigui al capdavant del SAAS.

Un cop constatat que els problemes de comunicació entre la direcció del SAAS i el Ministeri no tenen marxa enrere, la ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, va proposar la setmana passada al fins ara president del Consell Assessor, Lluís Burgués, d’assumir temporalment el càrrec.

Burgués, que amb tota probabilitat aquest dimarts donarà una resposta positiva a la proposta, tindrà com a objectiu introduir els canvis necessaris per tal que el SAAS es pugui adaptar correctament a la reforma sanitària que s’ha proposat amb l’aplicació del Model Andorrà d’Atenció Sanitària (MAAS), de manera que l’equip de gestió que es contracti de forma definitiva, d’aquí a uns tres mesos, es trobi amb les línies mestres de la reforma en inici d’implementació.

Assumint aquesta nova responsabilitat, Lluís Burgués té previst deixar la presidència del Consell Assessor de Salut i Benestar, que haurà de recaure en un dels altres membres permanents. A més, té la intenció de no participar en l’òrgan durant els mesos que estigui al capdavant del SAAS per la incompatibilitat que poden suposar les dues responsabilitats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada