El  Govern ha rebut, aquest dimecres, la notificació que la República de Bulgària ha actualitzat la seva llista de jurisdiccions amb règim fiscal preferencial i ha eliminat el Principat d’Andorra d’aquesta llista.

Amb aquest, ja són cinc els països que han retirat Andorra de la seva llista nacional: Bèlgica, Itàlia, Estònia, Letònia i Bulgària.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, ha rebut la comunicació del ministre d’Afers Exteriors de la República de Bulgària, Daniel Mitov, a través de l’Ambaixada de la República de Bulgària a Espanya.

Bulgària ha respost així a la comunicació del ministre d’Afers Exteriors andorrà demanant la reconsideració de la presència d’Andorra en el llistat, així com al contingut de la reunió bilateral del cap de Govern, Antoni Martí, amb el president de Bulgària, Rumen Radev, en el marc de l’Assemblea General de les Nacions Unides a l’octubre. Han tingut en compte l’entrada en vigor, el passat 29 de desembre, de la Convenció d’Assistència Administrativa Mútua en Matèria Fiscal de l’OCDE.

Amb aquesta notificació, Andorra només es manté en la llista de països amb baixa tributació de Lituània, Croàcia, Polònia, Portugal i Grècia. Així, pel que fa a Portugal, aquest mateix dimarts va ratificar el Conveni per evitar la doble imposició, que és un pas més encaminat a poder sortir d’aquesta llista. A més, el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, es desplaçarà a Polònia la setmana vinent per poder exposar aquesta qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada