Brillant 16a plaça de Doria en caiac amb una errada que la deixa fora de la final

Mònica Dòria
Mònica Dòria entrenant per als Jocs Olímpics. Foto: Arxiu

Mònica Doria ha acabat 16a en la semifinal de caiac en eslàlom dels Jocs Olímpics de Tòquio. La palista tenia la classificació per a la final a la butxaca quan ha comès una errada a tres portes de completar el recorregut. En el darrer parcial havia marcat el millor temps amb cinc segons d’avantatge sobre la segona classificada. Aquest dimecres buscarà la classificació per a la semifinal de canoa, la seva disciplina favorita.

Mònica Doria ha acabat 16a en la semifinal de caiac en eslàlom dels Jocs Olímpics de Tòquio. Aquest és un dels millors resultats d’un esportista andorrà en uns Jocs. Amb tot, el gust és agredolç després de viure la demostració de tècnica, força i determinació de la palista andorrana en el seu descens. Doria ha arribat a la part final amb el millor temps de les 10 palistes que fins llavors havien acabat el recorregut. En aquest darrer parcial ha trencat el cronòmetre i ha avantatjat en més de cinc segons la segona classificada, la ucraïnesa Viktoriia Us, que ha acabat entrant a la final amb el novè millor temps.

Doria tenia la final a tocar, però una errada a la porta 22, a només tres de l’arribada, ha dilapidat totes les opcions de final. Sortint de la 21 se li ha girat el caiac abans d’hora i després ja no ha pogut remuntar, ha hagut de sortir del corrent per recuperar la línia amb molt de temps perdut.

Al final ha travessat la meta sense cap penalització però amb un temps de 118 segons, del tot insuficient per a estar entre les 10 millors. Malgrat l’error, ha superat vuit palistes en la semifinal i ha tancat la participació en caiac amb una meritòria 16a plaça.

En la final, l’alemanya Ricarda Funk ha guanyat l’or per davant de l’espanyola Maialen Chorrauti l’australiana Jessica Fox.

TOTES LES NOTÍCIES