bpa 1

Segons publica el diari digital “Directa.cat” en la seva edició d’avui el president de la BPA, Higini Cierco, no compareixerà davant del Parlament català per l’afer dels comptes de Jordi Pujol. Ho ha notificat a la comissió d’investigació del Parlament català a través d’una carta on indica que la seva condició de ciutadà andorrà no li permet comparèixer davant del Parlament d’un altre país.

La publicació “Directa.cat” s’acompanya amb un extracte de la carta que Cierco hauria fet arribar a la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de la Corrupció Política del Parlament de Catalunya. Un escrit on indica que lamenta informar que no podrà comparèixer el proper 26 de gener tal com se li havia demanat, ja que la seva condició d’andorrà i els seus impediments legals no li permeten comparèixer davant el Parlament d’un altre país. Cierco havia estat cridat per la comissió per explicar el funcionament del sistema financer andorrà, els canvis introduïts els darrers anys, els aspectes derivats del cas Pujol, la fiscalitat andorrana en el patrimoni i els rendiments del capital i el moviment internacional de capital.

La mateixa publicació indica també que a principis d’any la BPA va ser sancionada pel Banc Central d’Uruguai per, segons indiquen, un incompliment de la normativa d’aquest país contra el blanqueig de diners i finançament del terrorisme. Segons les instàncies uruguaianes, el banc andorrà hauria comès irregularitats en el compliment de les normes de prevenció de l’ús de les institucions financeres per al rentat d’actius. La publicació informa que, tot i recórrer, el banc va haver de pagar una multa no gaire important d’uns 2.800 euros, però el Banc Central d’Uruguai li hauria retirat la llicència per operar al país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada