BPA hauria acudit a Baltasar Garzón per desbloquejar els comptes de Diego Salazar

garzon-cierco2BPA va contractar el jutge espanyol Baltasar Garzón perquè intentés desbloquejar els comptes de l’empresari veneçolà Diego Salazar, sospitós d’haver blanquejat milions d’euros a través de l’entitat. Així ho publica el rotatiu espanyol “ABC”, que afirma que gestors del banc volien que el jutge els expliqués com fer servir influències per beneficiar Salazar.

El 2012 la Batllia va bloquejar els comptes de Diego Salazar, magnant veneçolà i de qui se sospitava que hauria blanquejat centenars de milions d’euros provinents de Petróleos de Venezuela a través de BPA. Segons publica el diari espanyol “ABC”, a finals del 2012 l’entitat bancària va contractar el jutge espanyol Baltazar Garzón perquè intentés desbloquejar els comptes.

En unes gravacions autoritzades per l’Audiència Nacional espanyola, un gestor de BPA afirma que s’ha d’utilitzar Garzón per saber com utilitzar influències favorables als interessos del magnant veneçolà. En una altra gravació s’informa que l’advocat de Salazar, l’exprimer ministre francès Dominique de Villepin, havia enviat un esborrany a Garzón sobre la possibilitat d’emprendre accions penals contra les autoritats andorranes per abús de poder.

Deu mesos després, el Tribunal de Corts autoritzava el desbloqueig dels comptes arran d’un recurs dels advocats de Salazar, malgrat l’oposició de la fiscalia i de les autoritats antiblanqueig espanyoles i nord-americanes. Fonts coneixedores del cas afirmen que davant aquest recurs, les autoritats veneçolanes i nord-americanes no van aportar indicis suficients per mantenir el bloqueig cautelar dels gairebé dos-cents milions d’euros que Salazar tenia a BPA.

3 comentaris

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES