La consellera general socialdemòcrata, Sílvia Bonet, ha demanat els motius del cessament de la direcció del SAAS, qüestionant si s’ha produït perquè el Govern no té en compte els professionals a l’hora de tirar endavant la reforma del servei i d’implantar el nou Model Andorrà d’Atenció Sanitària (MAAS). El cap de Govern, Toni Martí, ha reconegut que hi va haver desacords i enfrontaments entre la direcció del SAAS i el Ministeri de Salut, però ha negat que hi hagi hagut un canvi de projecte ni que s’hagin produït desavinences a nivell de la política sanitària.

Sílvia Bonet ha acusat el Govern de tirar endavant la reforma sanitària per imposició i sense treball en equip amb la direcció del SAAS, i ha lamentat que cada cop que es fa un canvi al capdavant d’un organisme com aquest, els projectes quedin aturats.

En canvi, el cap de Govern, Toni Martí, ha tornat a dir que la decisió va venir motivada per les desavinences entre la direcció i el Ministeri, que ‘poden sorgir en persones sotmeses a una gran pressió i amb dossiers extremadament complicats’. A més, ha assegurat que no hi ha hagut un canvi de projecte, ‘perquè per primera vegada hi ha un projecte i la voluntat de tirar-lo endavant’. I ha afegit que tant la direcció cessada com la nova direcció temporal comparteixen el projecte iniciat i que per tant no s’han perdut dos anys.

Cartera de serveis

D’altra banda, el PS també ha criticat que la comissió de la cartera de serveis i productes de salut no inclogui els prestadors de serveis sanitaris, en el mateix sentit del recurs d’alçada presentat pel Col·legi de Metges. La ministra de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez, ha assegurat que la col·laboració dels prestadors és implícita i queda garantida perquè tot i que no formen part de la comissió, sí que es demana la seva opinió en funció del servei que estiguin tractant. A més, la consellera socialdemòcrata Sílvia Bonet, ha acusat el Govern d’elaborar la cartera de serveis amb criteris economicistes, cosa que la ministra ha negat assegurant que el més important és l’atenció a l’usuari.

1 comentari

  1. S’ha de tenir la cara dura per anar al Consell General i no aclarir res sobre el cessament de la direccio del SAAS. I a més diu que aquest Govern informa. De què serveixin doncs les sessions de control, perquè el senyor Martí ens prengui el pèl a tots els ciutadans? Senyor Martí al Consell es va a informar i no a marejar la perdiu dient que s’informa quan no és veritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada