Bones condicions de neu i sol però poc públic en el primer dia de la Copa d’Europa a Grandvalira

La pista Avet de Grandvalira ha acollit aquest dissabte al matí la primera de les curses classificatòries per a les finals de la Copa d’Europa Masculina d’Esquí Alpí. Una competició que tot i no ser una Copa del Món té ‘molt nivell’, com ha recordat el director general de Grandvalira, Conrad Blanch. La valoració d’aquesta primera jornada és d”un deu’ sobretot pel que fa a l’organització i la meteorologia, però no tant en relació a la poca afluència de públic, com ha reconegut Blanch.

L’organització, la pista, el dia i les condicions han estat un deu’, ha apuntat el director general de Grandvalira, Conrad Blanch. Ara bé, el volum de públic assistent ha estat poc nombrós, per la qual cosa Blanch ha animat als esquiadors a passar pel peu de la pista Avet i compaginar la jornada d’esquí amb la competició. ‘La cirereta del pastís hagués estat que més públic ens pogués acompanyar’, ha reconegut.

Tot i que alguns grups s’han acostat fins al village i l’arribada de l’eslàlom gegant per donar suport als esquiadors andorrans, Blanch ha recordat que ‘no és una Copa del Món però és una competició de molt nivell, perquè els deu o quinze primers poden competir perfectament a la Copa del Món’. Per tant, ha desitjat que de cara a aquest diumenge l’afluència sigui més gran.

El director general de Grandvalira s’ha mostrat convençut que els 79 corredors dels 16 equips internacionals que prenen part en les dues proves de la Copa d’Europa hauran gaudit del temps i de la pista i ha destacat la tasca dels 200 voluntaris ‘entusiastes’ que han ajudat ‘tan a dins com a fora de la pista’.