taizeLa  Delegació de Joventut del Bisbat d’Urgell fa un bon balanç de la X Trobada de Grups d’estil Taizé a Catalunya, que s’ha dut a terme aquest dissabte 8 d’octubre,  a La Seu d’Urgell. L’acte central, la pregària compartida pels joves d’arreu de Catalunya i per fidels i veïns de la ciutat, va aplegar unes tres-centes persones a la Catedral de Santa Maria d’Urgell.

Els joves i famílies amb infants es van submergir en l’esperit Taizé: petites espelmes escampades a les escales del presbiteri, el color taronja identificatiu en les robes, i la presència central del Crist,  cap a on s’encaraven les persones que van participar-hi, assegudes a terra.

Van ser presents persones de Rubí, Mataró, Igualada, Solsona, Sant Celoni, Tarragona, del Principat d’Andorra i de diferents punts del Bisbat d’Urgell, joves que van compartir una diada de descoberta de l’entorn romànic i cultural de la ciutat de La Seu d’Urgell, de reflexió, de dinàmiques de treball a l’entorn del sentit de l’acolliment i de la solidaritat enfront dels immigrants, i també a l’entorn de la natura i l’encíclica Laudato Si. Els participants van mostrar-se molt contents de la rebuda dels voluntaris de la diòcesi, i del desenvolupament de les activitats.

La jornada va començar amb l’acolliment dels participants i les acreditacions a l’església del Seminari, on es va celebrar la primera pregària i del dia. El Delegat de Joventut, Lluis Plana i el coordinador del grup de Taizé, Mn. Ivan Ayala, van donar la benvinguda als presents i els van encoratjar a viure intensament la jornada. Després es van iniciar les activitats i dinàmiques preparades. Al migdia, al Parc del Segre, els participants van fer dinàmiques de reflexió i van dinar. A la tarda, van seguir les dinàmiques a la Catedral i a l’espai Nougrapats. A dos quarts de sis de la tarda, la pregària central, oberta a tothom, va aplegar força veïns i fidels de La Seu d’Urgell a la Catedral de Santa Maria.

S’hi va fer present i va acompanyar la pregària Mons. Joan-Enric Vives, que va adreçar unes paraules als presents, tot fent referència al mestratge del Pare Roger des de Taizé i recordant que en aquests dies un noi català professarà a la comunitat de Taizé, posant en relleu les vinculacions que hi ha entre aquesta comunitat religiosa i el poble català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada