Un total de quatre equips, representants de les escoles de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà de Santa Coloma, Encamp i Ordino, han pres part aquest cap de setmana en el torneig classificatori per a la final espanyola de la First lego League, que ha tingut lloc a la Universitat de Vic.

En aquesta edició els equips participants, nois i noies de 10 a 16 anys, a més de programar una robot perquè realitzi unes missions predeterminades sobre el tauler de joc, han presentat un projecte científic sobre la temàtica del Reciclatge amb el lema “Trash Trek”.
Els equips andorrans van obtenir una plaça per al torneig de Vic en la MicroFLL Andorra Telecom, una competició d’àmbit andorrà que es va celebrar al centre de Formació Professional d’Aixovall el passat 19 de desembre.

Cal remarcar que les hores dedicades a preparar el torneig classificatori de Vic a partir del mes de desembre queden fora de l’horari lectiu i, per tant, són totalment voluntàries tant per part dels alumnes com dels professors. Pel que fa a la competició de robòtica, els equips d’Encamp van situar-se en cinquena i vuitena posició i l’equip de Santa Coloma va quedar en onzena posició. A la classificació final (es fa un còmput de les puntuacions de robòtica-missions del robot, presentació del projecte científic, presentació dels valors FLL i presentació del robot) l’escola de Santa Coloma va guanyar el premi SEIDOR a la programació i l’escola d’Encamp va guanyar el premi Ajuntament de Vic a la cortesia professional.

En aquesta edició del torneig classificatori a la final estatal espanyola, que dóna accés a la final mundial de Saint Louis, han pres part un total de 22 equips representants de les comarques d’Osona, el Ripollès, el Bages, el Vallès Oriental, el Vallés Occidental i el Gironès, a més del Principat d’Andorra. En total, la Universitat de Vic ha acollit 175 participants.

El patronici d’Andorra Telecom a la Micro First lego League s’emmarca en el suport de l’operadora de telecomunicacions als projectes pedagògics relacionats amb la formació en tecnologia i innovació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada