consellinfants-seuEls membres del Consell Municipal d’Infants de la Seu d’Urgell han fet una “molt bona valoració” de la feina portada a terme des que es va constituir formalment el passat mes de gener aquest òrgan representatiu dels nens i nenes de la ciutat.

Així ho han expressat en finalitzar la sessió plenària, la darrera de l’actual curs escolar, que ha tingut lloc aquest migdia a la sala d’actes de l’Ajuntament de la Seu, presidida per l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, juntament amb la regidora d’Infància, Meritxell Planes.

L’alcalde urgellenc ha agraït a tots els nens i nenes que formen part d’aquest consell -representants de les escoles Pau Claris, la Valira, Albert Vives i el col·legi La Salle- la feina que han portat a terme, juntament amb les seves mestres i tècniques de l’ajuntament durant aquest curs escolar. Batalla ha remarcat que és voluntat de l’equip de govern i de tots els altres regidors i regidores del Consistori que aquest consell municipal d’infants tinguin continuïtat.

Propostes i accions
Dels punts de l’ordre del dia de la sessió d’avui, se’n desprèn que hi ha un ampli ventall de propostes per seguir treballant de cara al curs vinent. En aquest sentit, en destaca el projecte que s’ha iniciat enguany d’apadrinar un parc o una plaça per part de cada escola. Avui cada centre educatiu ha presentat la seva diagnosi de les incidències que s’han trobat en el seu parc o plaça: desperfectes en el mobiliari urbà, brutícia, excrements de gossos, entre d’altres. Aquesta experiència ha aportat als alumnes que s’hagin fet més seu aquest espai públic i alhora transmetre als seus companys que cal actuar amb civisme amb tot allò que és de tothom.

El ple d’avui també ha decidit fer arribar a Cinemes Guiu la petició que s’estableixi un dia de l’infant, és a dir, amb l’entrada a un preu més reduït, així com la projecció de pel·lícules destinades a la seva edat.

Una altra proposta que també han consensuat tos els membres del Consell Municipal d’Infants ha estat l’adreçada a la Biblioteca Sant Agustí de la Seu per tal que ampliï col·leccions de llibres infantils, entre d’altres peticions.

Durant el ple també s’ha fet palès les accions que ja s’han dut a terme proposades pels infants com incloure noves activitats infantils al programa de la festa major (paintball, escalèstric, tallers intergeneracionals, esports adreçats a l’edat o un rocòdrom). També s’ha allargat un dia més el Parc de Nadal que enguany serà del 27 al 30 de desembre, d’11 a 13 hores i de 16 a 19 hores.

De cara al curs vinent han quedat pendents altres accions per treballar com la promoció exterior de la Seu d’Urgell, xerrades i tallers sobre bulling infantil, commemorar el dia de la infància, activitats de lleure a les tardes i caps de setmana, entre d’altres.

Per la regidora d’Infància de l’Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, aquest primer curs de funcionament del consell municipal d’infants de la ciutat ha estat “una bona experiència democràtica, i hem pogut veure que els infants urgellencs tenen molt a dir”. Per Planes, “els nens i nenes són peces clau per ajudar a l’ajuntament a fer una ciutat més a la seva mida”.

La regidora d’Infància ha corroborat les paraules de l’alcalde Albert Batalla que cal donar continuïtat a aquest òrgan i alhora es plantejarà la possibilitat de crear un consell de joves adreçat als alumnes de primer a quart d’ESO.