consell infants seu

Aquest matí ha tingut lloc a la sala de plens de l’Ajuntament urgellenc la sessió plenària de final de curs del Consell Municipal d’Infants (CMI) de la Seu d’Urgell on els setze membres d’aquest òrgan de representació dels nenes i nenes de la ciutat han acordat diverses actuacions per dur a terme, així com un balanç de les accions que han treballat durant aquest primer any de funcionament. El ple ha estat presidit per l’alcalde la ciutat, Albert Batalla, i la regidora d’Infància de l’Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes.

Els alumnes que conformen aquest consell han rebut l’agraïment de l’alcalde per la seva participació activa en aquest òrgan: “Us agraïm la bona feina que s’ha fet, heu treballat molt, i molt bé”. Albert Batalla també ha remarcat davant dels infants que el “Consell Municipal d’Infants s’ha convertit amb una bona i nova eina d’aprenentatge, on heu après a dialogar, respectar i saber prendre decisions entre tots i pel bé del conjunt de la societat urgellenca. Aquest coneixement us servirà per a tota la vida”.

Per la seva part, la regidora d’Infància de l’Ajuntament urgellenc, Meritxell Planes, ha agraït la feina feta dels alumnes i mestres. “Ha estat un curs molt profitós, on el debat, la crítica constructiva i les propostes han estat en tot moment molt enriquidors per a tots”. Planes ha abundat que “aquests petits granets de sorra que es van posant ajuden a fer créixer encara més la Seu”.

Acords de la sessió plenària

Respecte els diferents punts de l’ordre del dia del ple d’avui, aquest consell municipal d’infants ha aprovat les activitats més votades pels alumnes de les escoles de la Seu i Castellciutat per poder incloure-les al programa de Festa Major d’enguany. Les activitats més votades pels alumnes han estat una gimcana, karaoke infantil, discomòbil i espectacle de màgia.

Respecte a la ubicació del Parc del Patufet a la Seu d’Urgell, hi ha hagut un empat en la votació per decidir en quin parc de la ciutat s’ha d’ubicar aquest nou equipament lúdic pels més petits. Aquest punt han generat un gran i interessant debat entre els membres del CMI, amb arguments ben elaborats i pensats per part dels nens i nenes. Finalment, la decisió final en quin dels dos parcs proposats pels alumnes per ubicar-hi el Parc del Patufet serà de l’ajuntament que tindrà en compte les diferents opinions dels representants del Consell.

El ple del CMI també ha aprovat per unanimitat de tots els seus membres la proposta d’enquesta sobre civisme i convivència que els mateixos alumnes realitzaran als ciutadans de la Seu d’Urgell.

Aquesta enquesta es durà a terme durant el curs vinent, i seran els nens i les nenes els encarregats a enquestar als urgellencs, a través de vuit preguntes. Aquesta enquesta la realitzaran a la plaça que cada centre escolar té apradrinada i a l’entorn del mateix centre educatiu.

Informacions diverses

La regidora d’Infància Meritxell Planes ha repassat el conjunt de les diverses actuacions que ha dut a terme al llarg d’aquest curs el CMI. Hi destaca la participació dels alumnes en la darrera acció de la campanya de civisme protagonitzada per una defecació gegant de gos per conscienciar als alumnes de la Seu, però també a tots els urgellencs, que cal recollir els excrements de les mascotes de la via pública.

Un altre tema treballat per part d’aquest consell municipal d’infants ha estat els drets dels infants.

També s’ha remarcat haver aconseguit establir el ‘dia de l’espectador infantil’ a Cinemes Guiu. Aquesta jornada se celebra cada divendres a la tarda per un preu de 4 euros.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada