bmw-i3Característiques
El BMW i3 és un vehicle totalment elèctric que destaca pel modern disseny. De carrosseria d’estil monovolum compacte, no arriba als 4 metres de longitud.
De l’aspecte de la carrosseria destaca la línia irregular de les finestres, ja que les del darrere, que queden fixes, són uns centímetres més llargues que les davanteres. Tampoc la línia d’accés no correspon amb les places interiors. La superfície de les portes davanteres és superior a les posteriors. Aquestes últimes tenen la particularitat que s’obren en sentit contrari i no existeix el pilar central entre les dues portes. D’aquesta manera, l’accés i la sortida, segons les circumstàncies, es pot fer més còmodament.
El BMW i3 és un vehicle elèctric però també tecnològic, ja que permet equipar tots els ginys per estar permanentment connectat i també per tenir total control del vehicle.
D’entre l’equipament que pot incloure l’i3, cal esmentar el climatitzador, els sensors d’estacionament, el control d’estabilitat i l’entrada per a dispositius USB.

Motor
L’i3 compta amb un motor totalment elèctric, que ofereix una conducció confortable, silenciosa i àgil en ciutat i dinàmica i amb autonomia en carretera, ja que pot recórrer uns 130 – 160 quilòmetres si es fa servir el mode estàndard Comfort. El vehicle pot optar amb el sistema Exteder amb el qual l’autonomia pot augmentar fins als 340 quilòmetres. Aquest últim afegeix un motor a benzina, que s’alimenta amb combustible convencional, que té com a funció generar energia per mantenir la càrrega de la bateria. D’aquesta manera, el vehicle continua funcionant amb energia eèctrica.

El motor elèctric del BMW i3 compta amb una potència de 170 cavalls, amb un nivell d’acceleració notable, ja que assoleix els 100 km/h en 8 segons.

Seguretat
En ser un vehicle elèctric, les exigències en matèria de seguretat són espefíciques. L’habitacle del BMWi3 és de carboni, la qual cosa aporta una excel·lent estabilitat.
L’i3 també permet incorporar sistemes de conducció assistida, mitjançant els quals s’aconsegueix una conducció encara més segura. D’entre els elements que conformen aquest sistema, cal parlar del giny que permet mantenir la distància respecte del vehicle precedent i la velocitat adequada i també l’assistent a l’estacionament.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada