‘Blancanieves’ arrassa als Goya

Millor pel·lícula, guió original, actriu i actriu revelació, direcció artística, muntatge, fotografia, cançó original, música original i maquillatge. “Blancanieves” de Pablo Berger s’ha acabat convertint en favorita d’aquesta edició dels Goya.

‘Lo imposible’, de J. A. Bayona, que semblava destinada a trepitjar-li els talons, ha acabat recollint ‘només’ cinc estatuetes. Millor director, so, muntatge, efectes especials i direcció de producció o, el que és el mateix, la majoria de categories tècniques.

“Les aventures de Tadeo Jones” ha estat el tercer film en nombre de premis amb els Goya a millor pel·lícula d’animació, millor direcció novella i millor guió adaptat. Per la seva banda, ‘El artista y la modelo’, que optava a 13 categories, ha acabat marxant amb les mans buides.

Alguns dels moments destacats de la nit van tenir veterans actors com a protagonistes. Així, Concha Velasco, Goya d’Honor, va rebre el seu premi al crit de “per fi tinc un Goya a les meves mans”. S’estrenava, també, José Sacristán que va rebre una càlida ovació en saber-se que havia guanyat el seu primer Goya.

Un ‘error’ s’ha acabat convertint en la principal notícia de l’entrega. En saber-se el Goya a la millor cançó original, els presentadors van atorgar el premi a “Línies paral·leles”, de “Els nens salvatges”, però, quan els autors ja estaven drets, es va anunciar que el guardó era per a “No te puedo encontrar”, de Sílvia Pérez Cruz i “Blancanieves”.

Per Albert R. Dot / El Tot Mataró i Maresme · Cugat Comas

TOTES LES NOTÍCIES