Superfície: Amb una superfície de 267 km2, Birmingham està situada en la regió del cor d’Anglaterra.

Població:Sobre un milió d’habitants.

Gastronomia:El Balti és una de les menges típiques de Birmingham. Es tracta d’un curry amb una mescla exclusiva d’espècies, que se serveix en una cassola de ferro. Es tracta d’un plat originari de ‘l’Índia.

La zona més popular on consumir el balti és la coneguda com a Balti Triangle, a Sparkbrook, entre Ladypool i Stratford, amb una cinquantena de restaurants especialitzats en aquest plat.

Clima:Les temperatures són suaus a l’estiu, amb una mitjana de 22 graus; mentre que els hiverns són frescos, amb temperatures que ronden els 5 graus. La pluja és una constant al llarg de tot l’any, tot i que és més intensa a l’hivern, època durant la qual no es estrany que també hi hagi nevades.

Com arribar-hi:L’aeroport internacional de Birmingham està a tan sols 10 quilòmetres del centres.

Considerada el bressol de la Revolució Industrial, Birmingham s’ha sabut adaptar bé al pas del temps. Ciutat dinàmica, amb gran activitat comercial i cultural, Birmingham és una urbs moderna, de visita recomanable, ubicada entre Londres i Liverpool, al cor d’Anglaterra.

La ciutat és travessada per una gran quantitat de canals, fet que aporta un atractiu i un encant addicional.

Un dels edificis emblemàtics de Birmingham és el de l’Ajuntament, ubicat a Victoria Square. Construït el 1832, s’assimila a un temple grec o romà. Una altra de les construccions notables la trobem just al costat i és la Simphony Hall, el teatre més important de la ciutat i una de les sales de concert destacades del país.

A nivell cultural, destaca per la qualitat de les obres que hi acullen el Birminhgham Museum and Art Gallery, la Custard Factory i el Museu del Transport.

Per conèixer més sobre el passat industrial de la ciutat, resulta molt didàctic el Black Country Living Museum, una recreació de l’antiga ciutat, amb edificis i botigues de l’època i, fins i tot, la possibilitat de visitar una antiga mina de carbó.

Una visita molt llaminera pot ser la del Cadbury World, una antiga fàbrica de xocolata que ha esdevingut un dels llocs més visitats de Birmingham ubicat en la zona de Bournville. Si esteu interessats en la vida marina, es recomanable el National Sea Life Centre, considerats un dels millors aquaris de la Gran Bretanya.

D’edificis religiosos, mereix la pena de veure Catedral de Sant Felip, que és, en realitat, una petita església, clar exemple de l’arquitectura barroca anglesa.

Per a les persones aficionades a les compres, Birmingham és tot un paradís, amb moderns centres comercials, com el Selfridge o el Jewellery Quarter, el barri dels joiers.

Les zones més animades són la Brindleyplace i la Broad Street, juntament amb el conegut Balti Triangle.

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

1 comentari

  1. me gustaria algu tipo de ayuda porque en muy breve viajo haci ayi. soy cocinero con experiensçcia pero acceptaria cualquier cosa ahora mismo muchas gracias s todos

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada