biciAl mercat hi ha una gran ventall de cobertes per a la bicicleta però és important escollir les que millor s’adaptin al terreny per on circulareu. En l’elecció cal tenir en compte tres aspectes: l’amplada, el dibuix i el material de les gomes.

El material de que estiguin compostes pot ser més o menys dur, aquesta dada ve expressada en números, com més elevat sigui el número més duresa tindrà la coberta. Els números més alts proporcionen una millor agafada, però duren menys; en canvi, els números més baixos tenen un major rendiment i menor desgast.

L’amplada de la llanda influeix en la forma en què la coberta recolza sobre el terra, aquesta amplada pot variar entre els 22 mm i els 28 mm i la de la coberta des d’1.00 fins a 3.00. El dibuix de la goma influeix en l’adherència de la roda. Els tacs amples proporcionen major agafada en terra i fang, però en terrenys durs requereixen d’esforç extra.

Els tacs petits tenen millor agafada en terrenys durs i en grava, roden més ràpid però llisquen sobre mullat i poden acumular fang. Les rodes llises en el centre i amb tacs als costats estan pensades per a terrenys durs, així com per a carretera. Els pneumàtics polivalents amb tacs de mida mig estan dissenyats per a qualsevol tipus de terreny i per a qualsevol època de l’any.
Per Redacció / Tot Sant Cugat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada