bhutan

Superfície
47.000km2.

Població
Al voltant dels 700.000 habitants.

Idioma
La llengua oficial és el Dzongkha. La paraula dzonghka està formada per kha: llengua i de dzong: monestirs fortificats del Bhutan.

Moneda
Ngultrum.

Sistema de govern
Monarquia parlamentària.

Toponímia
El nom de Bhutan ve del sànscrit Bhotant, que significa “el final del Tíbet”.

Clima
El clima varia en funció de l’alçada. A la zona més propera a l’Himàlaia, els hiverns són extremament durs.. A la planura, els hiverns són freds i els estius, càlids.

Naturalesa
El regne de Bhutan és considerat un dels països amb un dels ecosistemes menys explotats del món. Es calcula que es poden trobar més de 165 espècies d’animals, d’entre les quals algunes en perill d’extinció com el panda vermell o el langur daurat.

Economia
L’economia del país és fonamentalment agrícola. Amb la finalitat de preservar al màxim el país, el turisme està limitat per l’agència estatal de turisme, que supervisa el nombre de visitants i la durada del viatge.

Regne de l’Àsia meridional, Bhutan es troba en el tram oriental de la serralada de l’Himàlaia, entre l’Índia i la regió del Tíbet.

Una de les curiositats d’aquest recòndit país és que hi ha un ministeri que medeix la Felicitat Nacional Bruta del país, en substitució del nostre conegut PIB (Producte Interior Brut).

Timbu és la capital del regne del Bhutan i del districte homònim. La ciutat es troba a la vora del riu Chu. Amb una població que ronda els 75.000 habitants.

Com a curiositat, Timbu es considerada l’única capital del món on no hi ha semàfors.
Un dels elements característics de l’arquitectura del Bhutan i, en concret, de Timbu són els dzongs, grans fortalesses-monestirs, amb funcions de govern i religioses.

El Dzong Tashichoe és el conjunt monumental més destacat de la capital.
Altres edificacions destacades són el Dzong Simtoka, el Monestir Dechen Phodran o el Palau Dechencholing. Aquest últim és la residència oficial del rei.
També destaca l’estàtua de Buda Dordenma, de bronze i amb una alçada de 100 metres.

Un dels actes més populars és el festival anual de dansa, que se celebra a finals d’estiu i on els participants utilitzen unes vistoses màscares.

De Bhutan també podem esmentar el Monestir de Taktsang, que significa ‘El niu del Tigre’, està incrustat en una paret granítica a 900 metres sobre la vall.

Una altra de les visites recomanades és a Punakha, antiga capital del país fins al 1955 i situada a 1.200 metres sobre el nivell del mar.

El dzong de Punakha és una fortalessa monàstica que data del segle XVII.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada