besoli

Marcel Besolí-Albert Pérez (Peugeot 107) van tenir sort dispar en el seu debut en una prova tan complicada com el Ral·li Osona. L’equip del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club d’Andorra va aconseguir la sisena posició final en la classificació dels equips que disputen el Volant RACC 2014. Per cert que la duresa del ral·li va provocar que la meitat dels equips d’aquesta categoria es veiessin obligats a abandonar.

Com queda dit, el traçat va ser exigent i selectiu, però la climatologia, molta calor, també va tenir conseqüències en el rendiment tant dels pilots com de les mecàniques.

L’Escuderia Osona va preparar un traçat total de 438,85 km, dels quals 94,72 km estaven repartits en 13 especials cronometrades (6 de diferents). D’aquestes cronometrades cal destacar els gairebé 13 km de la Trona, com a principal dificultat a superar.

Per a Besolí-Pérez una de les dificultats que van haver de superar respecte als seus rivals va ser que era la primera vegada que competien en aquests trams de velocitat. Les conseqüències es van reflectir des de l’inici en la classificació.

Besolí es va despenjar en la primera passada per la Trona i va quedar relegat a la part posterior de la classificació del Volant. En les altres especials es mostrava més efectiu però era molt difícil recuperar el temps cedit en l’especial esmentada.

Les seves esperances d’intentar una recuperació es van centrar en el canvi d’escenari, però una punxada en el primer pas per Coll de Mansa va frustrar el seu intent. A partir d’aquest instant acabar va ser l’objectiu.
Per al pilot andorrà, el seu debut a l’Osona ha estat molt complicat: “El desconeixement de les especials ha estat un handicap important, en aquest aspecte he estat en desavantatge respecte als meus rivals. A més, al segon pas per la Vola, m’he trobat amb l’accident de Terricabras, això m’ha descentrat, m’ha costat recuperar la concentració”. Malgrat tot, Besolí es mostrava satisfet d’haver entrat el seu Peugeot 107 al parc tancat final: “La regularitat és molt important per estar entre els millors del Volant RACC a final de temporada. Sobretot cal acabar totes la carreres per puntuar i també per anar coneixent cada vegada millor les reaccions del Peugeot 107”.

El proper repte que hauran d’afrontar Besolí-Pérez serà sobre terra. El 15 Ral·li de terra de Cervera es disputarà després de vacances, concretament el proper 6 de setembre.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada