Besolí creu que a finals del 2014 Naturlàndia serà ‘autosuficient’ per cobrir les despeses de funcionament

besoliEl projecte de Naturlàndia ha tornat a enfrontar un cop més els consellers de la majoria i la minoria de Sant Julià. Durant el consell de Comú d’aquest dijous s’ha aprovat un nou crèdit extraordinari d’1,4 milions d’euros per donar ‘estabilitat’ al parc ‘fins que repunti l’economia’, com a apuntat el conseller de Finances, Joan Besolí. L’oposició ha tornat a demanar el pla de viabilitat del parc. Besolí ha fet arribar el pla elaborat el 2007 a la minoria, tot i que en l’anterior sessió va indicar que se n’estava fent un de nou per adaptar-lo als bons resultats de l’estiu. El conseller ha manifestat la seva confiança en el projecte i ha afirmat que ‘no podem fer grans planificacions a llarg termini’ sinó que cal esperar a tancar un exercici complet per poder fer previsions més acurades. Amb tot, ha augurat que ‘a finals de l’any que ve hem de ser autosuficients i cobrir totes les despeses de funcionament diàries del projecte’.

Un altre tema que ha tornat a aparèixer en la sessió de Consell de Comú d’aquest dijous és l’existència d’un pla de viabilitat de Naturlàndia. L’ha reclamat de nou el conseller Josep Roig i el conseller de Finances, Joan Besolí, ha fet arribar a la majoria el primer pla del 2007 perquè ara compten amb ‘documents de treball’ que van adaptant a les noves dades. Besolí, igual que el també membre de la comissió de Finances, Joan Antoni Leon, ha considerat que les dades des de l’1 de juny són encoratjadores, amb un 20% més de visitants i un 47% més de facturació que l’any passat.

Malgrat això, el responsable de Finances ha afirmat que encara és ‘díficil’ fer previsions sobre quan es podran obtenir beneficis o deixar de dependre de crèdits finançats pel Comú. Ha reiterat la seva confiança en el projecte i ha indicat que ‘si veiem que ens equivoquem, rectificarem’. Encara que ha instat a deixar passar un exercici complet per poder fer valoracions, ha augurat que a finals del 2014 el parc podria ser ‘autosuficient’ i cobrir ‘totes les despeses de funcionament diàries del projecte’.

Des de la minoria, Areny ha criticat la ‘manca de previsió real’ que fa que s’hagi de refer el pla ‘amb dades que van sorgint mes a mes’ i Roig ha insistit que ‘s’han de donar resultats i justificar amb números’.

TOTES LES NOTÍCIES