marcel-besoli

Marcel Besolí – Xavi Carulla, al volant el Peugeot 208 R2 de GC Motorsport, estaran dijous que ve (dia 13) en el passeig Marítim de Salou per iniciar una de les cites més exigents a les quals s’han enfrontat formant tàndem, el Ral·li RACC-Catalunya Costa Daurada. La prova organitzada per l’entitat que dóna nom al ral·li serà, una temporada més, vàlida per al Mundial de l’especialitat i en la qual. a més. es pot decidir el títol en favor de Sébastien Ogier-Julien Ingrassia (VW Polo).

El pilot andorrà, que compta amb l’ajuda del Programa de Joves pilots de l’Automòbil Club, ha preparat la cursa fins al mínim detall, disputant les proves de Cervera (terra) i Valls (asfalt).

Malgrat tot Besolí és conscient de la dificultat que comporta disputar una prova de les característiques del Catalunya, aquestes eren les seves paraules abans d’iniciar el desplaçament a Salou: “Abans de res vull comentar que disputar el Catalunya em feia molta il·lusió, no ha estat fàcil, però al final estarem en el podi de sortida de Salou. Quant a la prova, sortirem sense cap pressió encara que és evident que hem treballat molt per poder estar en la sortida i no anirem de passeig. Mai he disputat un ral·li amb un recorregut tan exigent, l’objectiu serà acabar però amb un bon ritme i millorant a mesura que es vagin superant les especials”.

A més Besolí afegia alguns detalls més sobre el plantejament de carrera que té in-ment: “En els trams de terra, en els quals no estic tan còmode, serem més conservadors mentre que en els d’asfalt procurarem tenir un ritme més competitiu i estar entre els millors de la categoria”.

Les jornades prèvies a un ral·li del mundial sempre són denses i complicades, aquesta és l’opinió de Besolí sobre aquest tema: “Això m’han comentat, en aquest cas compto amb la gran ajuda de l’equip GC Motorsport que ja tenen experiència en diverses participacions en el Catalunya. Jo em centraré, sobretot, a fer els reconeixements amb detall per evitar sorpreses posteriors i a partir d’aquí anar superant tots els passos que cal passar fins a arribar al moment de la veritat”.

El panorama que té per davant el jove pilot andorrà és, sens dubte, d’una motivació màxima i alhora d’una exigència, tan física com a mental, de gran nivell .
Besolí-Carulla hauran de superar un recorregut total de 1378,31 km, dels quals 321,08 km seran de velocitat. Les especials que hauran de sortejar els pilots seran 19 (11 de diferents). Del total de cronometrades 6 seran de terra i la resta es disputaran en pistes d’asfalt. Cal recordar que la prova del RACC és l’única del mundial amb un recorregut mixt.

Una vegada superades les esmentades jornades prèvies, Besolí-Carulla iniciaran la competició en el podi de sortida del Passeig Marítim de Salou dijous que ve (primer participant a les 13h15 hores) per dirigir-se cap a Barcelona, on tindran el primer obstacle del 52 Ral·li RACC – Catalunya Costa Daurada. Una super especial de 2,2 km a la muntanya de Montjuïc.

(Text i foto: Fotoesport)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada