Situació
Berna és la capital federal de Suïssa. Geogràficament està situada en la zona del Mittelland, a la planura suïssa.

Població
Uns 300.000 habitants, incloent l’àra metropolitana. Si comptem únicament la ciutat, se situaria en els 130.000 habitants.

Idioma
L’idioma oficial és l’alemany.

Curiositat
Berna és coneguda com la ciutat de les fonts, que plaguen el casc històric i que són d’una bellesa artística sense comparació. Es tracta de fonts acolorides, que han estat restaurades al llarg del temps però sempre conservant els tons originals. Es calcula que hi ha més d’un centenar de fonts.

Comunicacions
L’aeroport de Berna està situat a Belp. Un autobús connecta cada hora amb l’estació de trens de Berna. La companyia suïssa SkyWork Airlines connecta Barcelona i Berna.

Berna és una ciutat medieval, amb un casc històric que ostenta el títol de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco des de 1983, gràcies a l’excel·lent estat de conservació de la zona. Vorejada pel riu Aar i amb el marc dels Alps, Berna està situada en un entorn privilegiat i té el tret definidor de seves teulades de pissarra. La Torre del Rellotge és un dels principals atractius turístics de Berna. Es tracta d’un rellotge calendari astronòmic que data del 1530. La Catedral de Berna (Münster) és la construcció religiosa més gran de Suïssa. Es va començar a construir el 1421 i va finalitzar el 1893. El seu mirador és una torre de 100 metres, alçada a la qual s’accedeix a través de 344 graons. Des d’allà s’obtenen unes vistes irrepetibles de la ciutat.

El Palau Federal, començat a construir el 1852, és la seu del Govern suís i del Parlament.També pot ser curiós, en una estada a Berna, visitar la Casa d’Einstein, on va néixer la Teoria de la Relativitat. Està situada en ple casc històric, al carrer Kramgasse 49, molt a prop de la Torre del Rellotge. Per fer una bonica passejada ens podem traslladar al Jardí de les roses, ubicat al casc històric. Antic cementiri, es poden admirar més de dues-centes varietats de roses i de lliris. Antic molí de gra, el Kornhous és una construcció molt interessant que ha tingut múltiples usos, a part de l’original. Després de ser una bodega i un local de festes, des de 1998 és un elegant espai cultural i trobada, amb una sala de teatre, una biblioteca i dues empreses gastronòmiques. La Torre de la Presó (Käfigturm) va ser utilitzada originàriament per a aquesta finalitat, però des de 1999 acull el Fòrum Polític del Govern Federal.

Per El Tot Granollers / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada