berna

Situació
Berna és la capital federal de Suïssa.
Geogràficament està situada en la zona del Mittelland, a la planura suïssa.

Població
Prop de 130.000 habitants.

Idioma
L’idioma oficial és l’alemany.

Patrimoni de la Humanitat
Des de 1983, el casc antic de Berna té el títol de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, gràcies a la bona conservació de l’arquitectura medieval

Etimologia
Explica la llegenda que el duc Bertold de Zähringen, fundador de la ciutat, hauria batejat la ciutat amb el nom de Berna, després d’haver vençut un ós (Bär, en alemany).

Clima
El clima de Berna està influenciat per la cadena alpina. A l’estiu a Berna es gaudeix d’unes temperatures suaus, amb màximes de poc més de 20 graus. Els hiverns són freds i amb pluges.

Cuina
Per la ubicació, la gastronomia suïssa és una fusió de la francesa, l’alemanya i la italiana.

Berna és un ciutat amb molt per oferir. Les seves construccions medievals del centre històric ens transporten a una altre època. Vorejada pel riu Aar i amb el marc dels Alps i construïda sobre una península, la ciutat ha estat declarada per la Unesco Patrimoni Mundial, per la bona conservació del casc històric medieval. Fundada el 1191, el seu paisatge està clarament marcat per les seves teulades de pissarra.

La Torre del Rellotge és un dels principals atractius turístics de Berna. Es tracta d’un rellotge calendari astronòmic que data del 1530. La Catedral de Berna (Münster) és la construcció religiosa més gran de Suïssa. Es va començar a construir el 1421 i va finalitzar el 1893. El seu mirador és una torre de 100 metres, alçada a la qual s’accedeix a través de 344 graons. Des d’allà s’obtenen unes vistes irrepetibles de la ciutat.

El Palau Federal, començat a construir el 1852, és la seu del Govern suís i del Parlament.També pot ser curiós, en una estada a Berna, visitar la Casa d’Einstein, on va néixer la Teoria de la Relativitat. Està situada en ple casc històric, al carrer Kramgasse 49, molt a prop de la Torre del Rellotge. Per fer una bonica passejada ens podem traslladar al Jardí de les roses, ubicat al casc històric. Antic cementiri, es poden admirar més de dues-centes varietats de roses i de lliris.

Antic molí de gra, el Kornhous és una construcció molt interessant que ha tingut múltiples usos, a part de l’original. Després de ser una bodega i un local de festes, des de 1998 és un elegant espai cultural i trobada, amb una sala de teatre, una biblioteca i dues empreses gastronòmiques. La Torre de la Presó (Käfigturm) va ser utilitzada originàriament per a aquesta finalitat, però des de 1999 acull el Fòrum Polític del Govern Federal.

Per El Tot Granollers / AMIC – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada