Beneficis de la impressió 3D en educació

Us presentem la informació que ens envia EntresD sobre les possibilitats de l’ús de la impressió 3D en educació.

1. Crear inventors: La tecnologia d’impressió 3D posiciona als estudiants com a creadors.

2. Potenciar la creativitat: Els estudiants es converteixen en dissenyadors i creadors utilitzant tecnologia punta per visualitzar i crear la seva pròpia imaginació, sense oblidar-nos del creixement que els estudiants tindran en les seves habilitats de raonament espacial i la comprensió de la conversió de 2D a 3D.

3. Involucrar els alumnes: La impressió 3D segueix sent una tecnologia molt nova que no està disponible per a tothom. Té un ‘factor sorpresa’ que pot involucrar estudiants que d’altra manera no tindrien res a veure amb el seu aprenentatge. Nacho Gálvez, professor a Escola El Turó, ens explicava que els alumnes li demanen permís per anar a acabar els seus dissenys durant l’hora del pati. Altres escoles estan utilitzant la impressió 3D per tornar a involucrar els estudiants que abandonen l’escola secundària, donant-los una segona oportunitat per graduar-se.

4. Creant Ciutadans Digitals Responsables: L’ús de la impressió 3D a l’aula permetrà que els seus alumnes es converteixin en part de la creixent comunitat en línia dedicada a la impressió 3D, tenint la capacitat d’agradar i comentar sobre els dissenys dels seus companys, inspirar una discussió profunda sobre activitats en línia o com ser un ciutadà digital responsable.

5. Poder tocar el que aprens: Sobre les societats antigues es pot dissenyar i imprimir un model d’una piràmide, un arc de mig punt o una catapulta. En geografia, imprimir una península o una serralada. Aprenent sobre desastres naturals es poden dissenyar i imprimeix eines per protegir-te durant un desastre. I la llista segueix i segueix fins on arribi la vostra imaginació…

6. Potenciar el treball en equip: És una manera genial d’establir llaços entre els diferents cursos de la seva escola en associar a un alumne més jove i més gran per treballar junts en un desafiament d’impressió 3D i fer que la gent gran aprengui els valors d’ensenyar. Així com la creació d’una competència amistosa d’impressió 3D. Alguna escola ha reptat als seus alumnes a crear una mascota dissenyada i impresa en 3D o fins i tot a dissenyar un nou edifici.

7. Resoldre problemes del món real: La impressió 3D és una tecnologia que científics i enginyers utilitzen per canviar el món. Posem aquesta mateixa tecnologia en les mans dels seus alumnes i presentem-los alguns dels desafiaments que enfronta la comunitat. Aprendran l’empatia, el treball en equip i la resolució de problemes mentre els alliberen d’un problema del món real.

1 comentari

  1. No es únicament la impressió 3D. L accés a la tecnologia i l us de la creativitat es el canvi. Educació amb projectes : STEAM..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.