horts-escaldes

El dilluns passat dia 16, va tenir lloc la benedicció dels Horts de Sucarana a Escaldes-Engordany per part del mossèn de la parròquia. Va presidir l’acte el cònsol Menor Sr. Marc Calvet i la Consellera de Medi Ambient i Gent Gran Magda Sinfreu, acompanyats del conseller Josep R. Tudel.

Les responsables del Departament de Social, Maria i Vanessa, respectivamenet, van preparar un berenar de germanor per a celebrar la inauguració de la temporada 2014.

 Van convidar tots els hortelans participants a l’onzena edició dels Horts, que disposen de 20 parceles. A part dels jubilats de la parròquia, als quals es van asignar per sorteig, també hi ha una altra parcela que està destinada al conreu, per els pacients de la U.C.A. (Unitat de conductes adictives). L’objectiu és facilitar la integració social dels afectats en una tasca relaxant que els permet participar en un programa programat i dirigit des del l’Hospital Ntra. Sra. de Meritxell.

 Per lo qual la proposta dels Horts de Sucarana d’Escaldes-Engordany cal considerar-la en una doble vessant social i socioeducativa per a la col·lectivitat.

 Finalment s’ha de dir que la continuïtat de la cessió dels terrents on s’ubiquen els Horts, segons va dir la Sra. Magda Sinfreu consellera de Gent Gran, està supeditada a l’interès de la família propietaria a edificar en aquesta zona, però en qualsevol cas, el Comú disposarà al seu moment d’altres opcions sempre que siguint espais amb bona accesibilitat i a proximitat, condicions que reuneixen els Horts actuals de Sucarana.

 La consellera del Comú, Sra. Magda Sinfreu va agraïr la participació i la bona convivència entre els participants que alhora gaudeixen d’una millor qualitat de vida, ja que l’activitat de conrear l’hort, els manté actius tan física com intel·lectualment.

 Teresa Ventura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada