Benazet preveu que en la segona tanda de tests disminueixi la pressió sobre els metges referents

Comissió de Sanitat del Consell General
Comissió de Sanitat del Consell General

El ministre de Salut ha reiterat que l’estratègia de control de la pandèmia després del cribratge passa per tornar a una normalitat amb mesures de prevenció i diagnòstics ràpids. També ha destacat que arran de la crisi sanitària caldrà ampliar la plantilla del SAAS. Ho ha defensat en la compareixença al Consell General.

Joan Martínez Benazet preveu que en la segona tanda del cribratge massiu que ja ha començat disminueixi la forta pressió sobre els metges referents que han vist com les més de 5.000 proves PCR que han de prescriure han col·lapsat les consultes.

En aquesta segona ronda el volum hauria de ser molt menor i a més les proves es faran ja amb la tècnica TMA que permet guanyar rapidesa i capacitat de resposta.

Es calcula que entre les dues tandes puguin haver aflorat uns 140 positius per la Covid-19 i just quan acabi el cribratge es donarà pas a la normalitat amb mesures preventives, ha destacat Martínez Benazet. Només s’evitaran les grans aglomeracions.

En la defensa de la gestió feta davant la comissió de Salut el ministre ha destacat que el confinament va servir per evitar el col·lapse del sistema sanitari malgrat l’elevada incidència de la pandèmia.

Assegura que el més complicat van ser les dificultats per aconseguir material de protecció i medicaments en els moments més crítics de la crisi.

D’ara en endavant, apunta que caldrà ampliar la plantilla del SAAS, formar millor el personal actual i revisar tot el circuit assistencial.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.