Canvis de vida, noves tecnologies, revolucions, xarxes socials, i com encaixarien personatges i líders històrics com Napoleó o Gandhi en els avenços actuals. Aquests són alguns dels temes que s’han tractat durant la primera part del TEDxAndorralaVella que se celebra aquest dissabte al vestíbul del Consell General sota el lema de Re+volució. Al llarg de les diferents ponències s’ha reflexionat sobre com ha canviat la societat actual amb les noves maneres de comunicar-se i el món digital, i en aquest sentit, l’expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha parlat sobre la identitat digital, que a diferència de la real, és eterna, ja que tot el que una persona diu a Internet deixa rastre i ‘ens pot passar factura o ajudar d’aquí 30 anys’.

El creador de la comunitat Instragramers, Philippe González, ha ressaltat la importància de les anomenades Apps per a dispositius mòbils, i ha anticipat que el que triomfarà és ‘l’Internet que no es toca’ i els continguts en imatges i vídeos, per damunt del text. Un altre dels ponents que més interès ha suscitat és l’especialista en xarxes socials Àlex Puig, que considera que ‘estem equivocats constantment’ i que hem d’aprendre a viure en la incertesa, deixant de dependre tant dels coneixements i confiant més en les nostres capacitats.

L’expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha centrat la seva intervenció en el lideratge i la identitat, dos conceptes que han canviat gràcies a les noves tecnologies. Benach considera que al segle XXI, un líder ha de partir de quatre premisses: l’ètica, l’actitud, les persones i la relació. Considera que és difícil que un líder com Gandhi hagués utilitzat el Twitter, però ha assegurat que moltes de les coses que ell va dir estan en aquesta xarxa, i que per tant, ‘l’esperit de Gandhi és present a Twitter’.

Pel que fa a la identitat, Benach ha parlat de les diferències entre la identitat real i la virtual, i ha alertat que aquesta última ‘no la creem sols sinó que hi ha elements que la condicionen’. A més, ha posat de manifest que Internet és etern i deixa rastre, i que hem de tenir present que la nostra identitat digital perdurarà un cop morts.

Durant el matí d’aquest dissabte, Àlex Puig ha reflexionat sobre la idea que ‘el que avui saps demà és mentida’ ja que tot evoluciona molt ràpidament, i que per tant s’ha d’aprendre a viure en la incertesa, i a tenir més en compte les capacitats que els coneixements.

De la seva banda, Philippe González ha parlat de com ha canviat la societat gràcies als dispositius mòbils i les seves aplicacions, i ha llançat idees com ara que els sentiments són cada cop més digitalitzats, que les persones fan cada cop més ‘multitasking’, o la presència del mòbil en totes les situacions de la vida quotidiana. González creu que el que triomfarà és ‘l’Internet que no es toca’ i dispositius com les Google Glass o els futurs teclats a la pell.

En la primera part d’aquesta nova edició del TEDx també s’han donat a conèixer experiències personals a l’hora de fer un canvi de vida, com ara el cas de Juti Gusi, que té com a objectiu produir llet d’euga a les muntanyes d’Andorra, o el del geòleg Valentí Turu, que ha parlat de com tirar endavant un projecte empresarial que pugui reinvertir en la societat. La periodista Eva Arasa, de la seva banda, ha donat a conèixer el gran impacte i creixement que tenen aplicacions com Whatsapp, el correu electrònic o el Facebook, mentre es preguntava si aquestes eines podrien haver canviat els desenllaços de grans obres de la literatura universal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada