Bellver de Cerdanya s’incorpora al FeMAP 2018

Bellver de Cerdanya s’incorpora, aquest any, a la llista de poblacions que cada estiu acullen algun dels concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Una edició que continua creixent, amb 37 municipis implicats. Pel que fa a la Cerdanya, sumarà ja el seu cinquè municipi integrant, a part de Puigcerdà, Alp, Fontanals i Llívia, que repeteixen d’edicions anteriors.

Bellver de Cerdanya és un municipi situat a la baixa Cerdanya, compost per diverses masies aïllades i el nucli central sota la serra del Cadí. La seva varietat paisatgística és una de les principals qualitats d’atracció turística, tot combinant planes properes al riu Segre, àrees d’alta muntanya, i prats d’herba on acostumen a pasturar vaques i cavalls.

La història que acompanya el poble és rural i ramadera, tot i que hi destaquen fets inesperats. El poeta i periodista Gustavo Adolfo Bécquer va residir durant uns mesos al municipi, inspirat pels paisatges i les llegendes locals. A nivell arquitectònic, agafa rellevància l’església romànica de Santa Maria de Talló, en un molt bon estat de conservació, també coneguda com la Catedral de la Cerdanya͟

El 1993 va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

El FeMAP encara així la seva 8a edició com un dels referents de la música antiga a nivell europeu, i una aposta que combina l’art, el turisme, l’educació i la integració social. El festival organitza, durant els mesos d’estiu, un total de 52 concerts, repartits per les comarques i territoris que l’integren: la Cerdanya, l’Alt Urgell, el Berguedà, el Ripollès, el Solsonès, la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Roselló i l’Alta Cerdanya, a més d’Andorra.