Bellostas diu que el premi Fiter i Rossell li ha “obert moltes portes”

L’escriptora guardonada amb el premi Fiter i Rossell 2015, Marienka Bellostas, ha manifestat que haver rebut el premi li va fer “moltíssima il·lusió” i a més li ha “obert moltes portes”, entre les quals l’edició del llibre que s’ha presentat aquest dimarts a la tarda a la Llibreria la Puça. La novel·la, que tracta el tema dels maltractaments, ha estat fruit d’un treball de diferents anys que l’autora ha dut a terme, també, en tallers d’escriptura de Terrassa. Ara diu que li fa especial il·lusió signar exemplars el dia de Sant Jordi.

“Ha estat un premi que m’ha fet moltíssima il·lusió i que m’ha obert moltes portes”, una de les quals haver vist un somni fet realitat: editar un llibre. D’aquesta manera s’ha expressat Marienka Bellostas, premi Fiter i Rossell 2015 per la novel·la ‘La nena de la casa de la bauma’ durant la presentació de la publicació a la Llibreria la Puça.

Bellostas ha recordat que aquest llibre el va començar a escriure arran d’un curs de taller d’escriptura amb Sílvia Alcàntara i que després hi ha treballat durant diferents anys fins aconseguir el resultat final. Malgrat que és una escriptora que ha començat a escriure recentment explica que ja de ben jove havia fet una novel·la que va guardar en un calaix fins que va complir allò que li van recomanar “que llegís molt”. Passats els anys i animada per la seva parella i amb allò que aprenia als tallers d’escriptura ha concebut ‘La nena de la casa de la bauma’ un llibre sobre els maltractaments. Ara diu que caldrà veure l’acollida dels lectors tot i que de moment la gent que l’ha llegit li ha comentat que els agrada, amb sentiments contraposats, n’hi ha que han somrigut i d’altres que han plorat, tal com comenta l’autora, que fa una crida perquè les víctimes facin un pas endavant perquè “han de saber que ens tenen a tots al costat”.

Ara ja es prepara per signar exemplars el dia de Sant Jordi, quan té dues cites a dues llibreries de Terrassa.

El llibre ha estat editat per Pagès Editors i en la presentació hi ha pres part la ministra de Cultura, Olga Gelabert.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.