Bellesa: Millora el contorn dels teus ulls: reduiex arrugues, bosses i ulleres

La bellesa del rostre es realça, indiscutiblement, amb una mirada jove i lluminosa. La pell ha d’estar perfectament hidratada, sense ulleres, bosses ni arrugues. No obstant això diversos factors contribueixen a fer-la malbé, entre ells el procés natural d’envelliment de la dermis, mals costums fàcilment reconvertibles i els petitíssims, però continuats, picades d’ullet dels ulls.

Podem arribar a parpellejar de 10 a 17.000 vegades al dia. Si a això unim els moviments que realitzem per somriure, plorar, aixecar les celles, protegir els nostres ulls del sol, enfocar una mica millor la visió, etc, ens trobem amb almenys unes 85.000 contraccions diàries dels músculs de l’àrea de l’ull. Dia rere dia aquests moviments van marcant el contorn dels ulls i afavorint l’aparició-aïllada o conjuntament d’antiestètics signes d’envelliment (arrugues, “potes de gall”, parpelles caigudes) i de fatiga, com ulleres i bosses. Tot això, unit a les agressions mediambientals i al ritme de vida actual, fan que aquesta zona acceleri el seu envelliment.

 

Una zona extremadament delicada

La pell del contorn dels ulls està gairebé totalment privada de la protecció del film hidrolipídic natural que envolta la dermis de tot el cos i que assegura la hidratació superficial. És menys rica en fibres de col•lagen i elastina que mantenen la textura, elasticitat i to de la pell.

Per protegir i prevenir la formació de les arrugues cal dedicar al contorn dels ulls cures apropiades, la millor solució és confiar en la cosmètica especial per això. Es tracta de productes específics, nutrients i hidratants que demostren la seva eficàcia usats correctament i diàriament. Les fórmules més suaus poden usar- se a partir dels 20 anys i de manera preventiva mentre que les més riques en actius estan indicades per a edats més avançades. S’han d’aplicar almenys dues vegades al dia, al matí i a la nit sobre pell prèviament neta i tonificada amb un producte de neteja facial apropiat. Després d’un tractament continuat els productes per al contorn d’ulls tornen la lluminositat a la mirada ja que redueixen les arrugues, suavitzen les “potes de gall” i aporten fermesa per mitigar els signes de cansament.

 

Fre a les arrugues

Aquests solcs sorgeixen quan es deformen les fibres de col·lagen i elastina que serveixen de sustentació de la pell. En el contorn d’ulls es distingeixen arrugues superficials i fines causa de l’envelliment biològic i arrugues d’expressió formant solcs profunds, com a conseqüència de la repetició de gestos en la mímica. Les arrugues superficials representen l’accentuació dels plecs normals de la pell. A partir d’elles es formen les arrugues més profundes. Les arrugues d’expressió apareixen per les contraccions musculars reiterades que imprimeixen la seva empremta a la pell. Les principals són les arrugues de l’angle extern de l’ull, conegudes com “potes de gall”.

Aplicació cosmètica: subjecta la pell d’aquesta zona obrint les línies i petites arrugues alhora que estens el producte realitzant lleugers passades circulars amb el tou del dit anular durant almenys 15 segons.

 

No a les ulleres

Depenent d’una mala circulació de la sang que es fa especialment visible en els petits capil•lars del contorn dels ulls. Quan estan en la seva fase de coloració violeta és el moment idoni per tractar-les amb més èxit. Les ulleres de color fosc amb un lleu pruïja gairebé imperceptible són indicatives d’una reacció al•lèrgica de contacte, algun producte que apliquem sobre aquesta zona ens està causant irritació, hem d’esbrinar quin és i suspendre’l (maquillatges, sabons, protectors solars, etc)

Aplicació cosmètica: s’aplica el producte escollit de forma abundant per tota la parpella inferior amb allistaments suaus des del llagrimall cap a les temples, sense pressionar.

 

Hidratar la pell seca

 

Tots els més indicats per hidratar amb la màxima eficàcia són els s formulats a base d’urea o àcid hialurònic, entre d’altres.

Aplicació cosmètica: estendre una capa gruixuda de crema rehidratant per al contorn d’ulls i cobreix-la amb una gasa prèviament humitejada amb aigua mineral tèbia. Deixa-ho al voltant de quinze minuts en exposició i retira la gasa. Amb l’excés de producte realitzar un suau massatge des del lacrimal cap a l’exterior fins a la completa absorció del producte.

 

Borses: reduir la seva inflamació

La zona immediatament de sota dels ulls està particularment exposada al risc de retenció de líquids i de residus perquè en aquesta zona la pell és molt absorbent. És aquesta la causa de la inflamació, més o menys accentuada, que és més evidentment al matí, quan la retenció de líquids s’accentua per la posició horitzontal assumida durant el son.

Per reduir les bosses que apareixen sota els ulls:

Dormir amb el cap més alt que el cos, és a dir, amb un coixí o dos, ja que provoca que el líquid s’acumuli menys a la zona facial, en concret a les borses oculars. D’aquesta manera, t’aixecaràs amb millor aspecte i amb els ulls menys inflats.

Un sopar lleuger a base de verdura i amb poca sal també ajuda a una menor retenció de líquid i, per tant, a tenir un millor aspecte al matí.

Rentar la cara amb aigua molt freda al matí ajuda a baixar les borses. A més amb l’exercici físic a primera hora -encara que sigui simplement caminar- s’accelera l’eliminació de líquids a la zona facial i, per tant, milloren abans l’aspecte de les bosses. Hi ha qui omple un bol amb aigua i gel i submergeix el rostre.

Aplicació cosmètica: estén el producte per la parpella inferior mitjançant pressions suaus i rítmiques des del llagrimall a les temples amb els dits anular i cor. Repetir almenys cinc vegades i amb les dues mans alhora.

 

Una textura per a cada moment

Els cosmètics que tenen cura el contorn dels ulls tenen en comú una formulació que respecta aquesta zona tan delicada, però poden presentar en textures molt diverses, adequades a la pell i característiques del teu client i / o als seus preferències en la seva aplicació.

Crema per a les pells madures. Rica nutrició que repara i prevé els problemes de deshidratació i relaxament. És ideal a la nit quan té temps de ser absorbida. Existeixen també formulacions en crema amb filtre de protecció solar adaptats al dia.

Gel fresc i pràctic per a pells joves. Perfectes per prevenir els primers signes de deshidratació. Per a qui es maquilla i per a l’home, que busca textures molt lleugeres i de ràpida absorció.

Mascaretes com a tractament. Necessiten de quinze minuts fins a la mitja hora per actuar en profunditat i donar relax a la zona delicada del contorn dels ulls.

Els sèrums són una versió molt concentrada, però no greix, de les més eficaces formulacions per als ulls. Gràcies a la seva composició particular, els sèrums permeten, vehicular d’una manera eficaç els principis actius fàcilment deteriorables com ara, les vitamines.

Pegats. Còmodes i agradables d’aplicar, ofereixen ràpids resultats per a relaxar i hidratar el contorn d’ulls.

 

Algunes propostes cosmètiques

 

♦ Capture Totale Eyes Essential, de Dior. Regenerador cel•lular per al contorn d’ulls que ofereix una acció específica per lluitar contra els signes de l’edat i el cansament (bosses i ulleres) que alteren la frescor i la lluminositat de la mirada. S’utilitza com un sèrum facial, és a dir, abans del contorn d’ulls habitual. Amb el seu ús la mirada llueix més llisa, fresca, lluminosa i resplendent. El seu preu: 65 €.

♦ Superdefense SPF20 Age Defense Eye Cream, de Clinique. Crema hidratant de contorn d’ulls amb filtre solar, proporciona una hidratació profunda i instantània i a més, protegeix de l’aparició dels primers signes d’envelliment. El seu preu: 42 €.

♦ Benefiance WrinkleResist 24 Intensive Eye Contour Cream, de Shiseido. Incorpora diferents extractes naturals que disminueixen l’aparició d’arrugues. L’extracte de Mukurossi elimina les arrugues i crea una resistència contra la formació d’aquestes; l’extracte de Burnet estimula l’activació de les cèl•lules musculars; extracte de Chlorella i el de Gambir que inhibeixen els danys provocats per l’enzim causant de les arrugues. Tots aquests extractes ajuden a prolongar i mantenir l’aspecte juvenil de la pell, mantenint-la suau i sedosa. El seu preu: 68,20 €.

♦ Gel Contour des Yeux, de Clarins. Tractament que contraresta les bosses i ulleres i enriqueix la pell amb extractes biològics de plantes com l’àloe, el ginko biloba, el blauet i la camamilla. Incorpora una triple acció, rebaixen les bosses, atenuen les ulleres i tonifiquen les parpelles. El seu preu: 36,00 €.

♦ Prodigy Powercell Eye Urgency, d’Helena Rubinstein. Mascareta per ulls de biocelulosa enriquida amb cèl•lules natives vegetals. Es tracta d’un Parache d’última generació amb propietats regeneradores calmants que ofereix un efecte antibosses, un allisat i un efecte lífting instantanis. El seu preu: pack individual, 21 €; pack de 6 unitats, 105 €.

♦ Eye Magic, de Veld ‘s. Il•luminador d’ulls amb que afavoreix l’eliminació de toxines, ajuda a reduir les bosses i ulleres, rejoveneix i il•lumina l’expressió i harmonitza i difumina defectes i imperfeccions. El seu preu: 43 €.

♦ Liftactiv Ulls, de Vichy. Concentrat de bellesa que actua sobre els quatre factors que envelleixen la mirada: suavitza les arrugues, eleva les parpelles i corregeix les bosses i ulleres. SEU preu: 23 €.

♦ Tractament Contorn d’Ulls, de Olay Professional. Ofereix totes les cures per a aquesta zona de la cara. Presenta una ràpida capacitat de penetració, hidratació i nutrició. A més conté principis actius amb efecte tensor, calmant, descongestionants, estimulant i reafirmant. També protegeix enfront del dany solar i el foto-envelliment. Aquest producte especialitzat redueix l’aparença d’ulleres i les línies d’expressió en el contorn dels ulls. El seu preu: 27,20 €.

♦ Triple-Action Advanced Eye Cream, de Zelens. Producte formulat amb diferents actius d’eficàcia provada que proporcionen un efecte retensor i reafirmant immediat unit a una acció anti-bosses i anti-ulleres. A més ofereix una hidratació de llarga durada. El seu preu: 90 €.

♦ Eye Recovery Balm, de Natura Bissé Ceutical. Producte formulat amb actius que disminueixen els símptomes de la irritació augmentant la sensació de confort i aporten una hidratació profunda. Gràcies al seu Complex Peptídicio Rejuvenidor redueix les arrugues, els signes de fatiga dels ulls (bosses i ulleres) i les línies d’expressió. El seu preu: 65 €.

♦ Cure Solutions Antifatiga, d’Yves Rocher. Roll-on que incorpora una triple tecnologia: allisa les arrugues, redueix les ulleres i atenua les bosses. Gràcies al seu aplicador i la seva textura en gel aconsegueix dissimular de manera immediata les ulleres, aportant una sensació de frescor a la pell. El seu preu: 21,00 €.

♦ Abeille Royale Soin Lifteur Yeux, de Guerlain. Concentrat amb accions reparadores específiques que proporciona elasticitat a la pell, contribueix a lluitar contra la flacciditat, disminueix l’aparició de bosses i activa la circulació sanguínia de la zona d’aparició de les ulleres per evitar el color fosc d’aquestes. Actua també sobre la parpella superior amb l’acció anti-flacciditat. La mel actua com a cicatritzant sobre les micro-fisures dels teixits cutanis. El seu preu: 97 €.

Per Belleza Activa / ACPG – Redacció

1 comentari

  1. Es cierto que aplicar dosis de esperma en las ojeras las reduce?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES