beautyDossier: A l’abril renova la pell i ensenya cames!

Arriben els primers raigs de sol, les ganes d’alliberar el cos de tanta roba i aquest moment tan odiat de comprovar lo blanques que estan les nostres cames! Tot té solució: recorre a un bon autobronzejador.

Però abans, i perquè quedin perfectes, el teu pla per aquest mes és renovar i preparar la pell perquè pugui enfrontar-se sense problemes al canvi de temperatures. I calmar i equilibrar si t’afecten les al·lèrgies primaverals!

Tenim tots i totes unes ganes boges d’alliberar-nos la roba i que el sol acariciï la nostra pell! Però el cert és que la pell, després de tants mesos tapada, pot presentar un aspecte apagat, blanquinós, amb zones mat i rugositats. Necessita renovar-se. Ara sí que és el moment de fer una completa exfoliació tant al cos com a la cara per eliminar les cèl·lules mortes i les toxines acumulades durant els mesos de fred.

Podem decidir realitzar-ho en un centre d’estètica i gaudir d’una experiència depurativa o fer-ho a casa. Un bon recurs són els cosmètics exfoliants que s’apliquen durant la dutxa, ja que són fàcils d’utilitzar i no ens compliquen la neteja de la llar.

També podem optar per dedicar més temps a la exfoliació i utilitzar un cosmètic en sec. En aquest cas, t’aconsello que t’ho apliquis igualment a la banyera o la dutxa, ja que després s’ha de retirar amb aigua. Però no ho eliminis de seguida: les sals i argiles convé deixar-les actuar uns minuts perquè absorbeixin les impureses de la pell. Després, podem dutxar-nos o, per viure un moment spa casolà, submergir-nos en la banyera plena d’aigua i deixar-les actuar encara un temps (15 minuts com a molt).

 

Tres passos: exfoliar, hidratar i nodrir

No t’oblidis dels tres passos imprescindibles d’una exfoliació: exfoliar, hidratar i nodrir!

Per renovar la pell cal netejar a fons i eliminar impureses. Però després és imprescindible regenerar la pell. I per això és necessari reposar aigua i greix: hidratar i nodrir. Aplica sempre després d’exfoliar una loció o crema corporal que suavitzi, calmi i tonifiqui la pell.

No caiguis en l’error d’aplicar un autobronzejador just després de exfoliar: la pell no està preparada i podries provocar una reacció indesitjada. El més indicat és esperar fins al dia següent, amb la pell neta després d’una dutxa i ben seca.

Pel que fa al rostre, també necessita un tractament a fons. Els passos són els mateixos, però no els cosmètics ja que la pell del rostre és molt fina i delicada.

A més, en aquesta època és possible que el cutis es vegi alterat per les típiques al·lèrgies primaverals. Si ets propens a això, el més indicat és que t’oblidis de exfoliar la pell fins que passi la primavera i recorris a cosmètics calmants i equilibrants formulats per a pells sensibles i / o reactives. Cal netejar la cara, però en aquest cas a diari, d’una manera suau i sense sumar agressions innecessàries com és una exfoliació.

 

Ben morenets

Els autobronzejadors són un dels millors recursos per tenir aquest bon color que ens agrada a tots i, de passada, no exposar-nos massa hores al sol, sinó fer-ho a poc a poc perquè el bronzejat es vagi adquirint a poc a poc. En les cames són ideals, ja que són una de les zones més tapades durant l’hivern i en les que costa més bronzejar-se de forma natural.

Com saps, encara que usis autobronzejador has d’aplicar protecció solar cada dia a les zones de pell exposades al sol, ja que els autobronzejadors no solen portar filtres ultraviolats i no estàs protegit.

 

Menja maduixes i surt a passejar

La maduixa, sucosa i desitjable, és una fruita perfecta: té més vitamina C que qualsevol cítric, depurativa i astringent, aclareix la pell (contraresta les taques fosques) i està riquíssima. No te la perdis ja que ara estan en el seu millor moment.

El millor exercici que podem fer aquest mes és passejar: 30 o 60 minuts caminant cada dia ens recarregaran d’energia i endorfines i ajudaran a aclarir la nostra ment. Ara que ja tenim nou horari d’estiu i el dia s’allarga, cal aprofitar-ho i establir bons hàbits com el de passejar a final de la tarda. A més, és una forma de prendre el sol en hores de mínima radiació i que la nostra pell pugui preparar-se per produir la melanina necessària per bronzejar. Encara que no t’oblidis de protegir-la amb filtres solars.

Tampoc t’oblidis de perfumar-la. La nostra elecció per aquest mes és la nova versió fresca de Daisy de Mark Jacobs: Eau So Fresh Sunshine. És absolutament primaveral! I monísima!

 

Una exfoliació cítrica i natural

Una proposta que també ens ha encantat per aquest mes és el tractament exfoliant amb aroma de cítrics que es realitza en Six Senses Spa de l’Hotel Arts Barcelona. Ens agrada perquè la taronja i la llimona s’han triat, a més per les seves propietats exfoliants i nutritives, sinó també perquè el seu aroma aporta vitalitat i frescor al nostre cos, i ajuden a drenar i tonificar l’organisme. A més d’aquests cítrics, la exfoliació es realitza amb sal i oli, que eliminen les cèl·lules mortes i les toxines acumulades, depuren i nodreixen a fons la pell.

Després de la exfoliació es realitza un massatge relaxant amb aromateràpia, amb olis essencials cítrics, que actuen alleujant la tensió muscular. 50 minuts 169 €. Preu promocional per aquesta primavera. Six Senses Spa de l’Hotel Arts Barcelona (www.sixsenses.com/Barcelona)

 

Poden ajudar-te

♣ Gel Exfoliant Tonificant d’Elancyl. Gel de dutxa exfoliant que es transforma en una cremosa escuma amb petites partícules que netegen i sanegen la pell en profunditat, tonifica i deixa la pell suau i llisa. 150ml 15,75 €. En farmàcies i parafarmàcies

♣ I Love… to scrub a-dub dub. Exfoliant corporal que s’aplica en sec sobre la pell i s’aclareix amb una dutxa d’aigua calenta. 11,95 €. En perfumeries Douglas

♣ Mantega Corporal Hidro-nutritiva Vinya Divine d’Esdor. Crema corporal que nodreix la pell en profunditat i actua contra l’envelliment, conté mantega de karité, oli de raïm, vitamina E i un actiu antioxidant extret del raïm (patentat per la marca). 200ml 19,90 €. En farmàcies i parafarmàcies

♣ Mascareta Calmant Reparadora Anti-vermellors d’Avène. Tractament fresc que calma la pell de forma instantània, redueix la vermellor i la sensació de calor associada; conté un 54% d’aigua termal d’Avène, coneguda per les seves propietats calmants i dessensibilitzants, que aporta un alleujament immediat, així com altres actius calmants com l’extracte de ruscus que faciliten la microcirculació cutània i reforcen la paret vascular per evitar l’aparició de venetes i envermelliment (cuperosi); pot usar-se també en cas de cremades solars (eritema) o en tractaments post-làser, sense perfum ni parabens. 50ml 17,80 €. En farmàcies i parafarmàcies

♣ Aigua Desmaquilladora Calmant al blauet de Klorane. Netejador facial que permet un desmaquillat eficaç, fàcil i ràpid de cara i ulls basat en les propietats del blauet, flor reconeguda per les seves propietats calmants, suavitzants i anti-irritants, amb pH neutre i nul•la salinitat per a una major tolerància cutània i ocular; per pells sensibles, pot usar-se amb lents de contacte, sense parabens, fenoxietanol, alcohol, perfums o colorants. 200ml 11,60 € / / 400ml 18,60 €. En farmàcies i parafarmàcies

♣ Gel autobronzejador a la Uncaria de l’Amazònia de Galènic. Gel no gras i de fàcil aplicació que actua sobre la pell proporcionant un to bronzejat daurat natural i uniforme en 30 minuts.

♣ Terracota Jambes de Gazelle de Guerlain. Boira fresca amb color per donar un to daurat immediat a les cames, no és un autobronzejador ja que s’elimina simplement amb aigua i sabó; seca de forma instantània, no es corre ni taca la roba; conté flor de Tiare i extracte de taronja dolça que refresquen i descansen les cames. 150ml 52,30 €

♣ Daisy Eau So Fresh Sunshine de Mark Jacobs. Nova versió més afruitada i atrevida que la fragància floral original que, us ho assegurem, fa olor de primavera! Conté notes de maduixa, flor de pomera i aranja rosa, pètals de gessamí, lliri del matí i rosa al cor, i fulles de violeta, molsa de roure blanc i ambre afustat al fons. 75ml 71,25 €

Per Belleza activa / ACPG – Redacció