Baulenas reflexionarà sobre ‘Frankenstein’ i el punt de vista cinematogràfic

L’escriptor Lluís-Anton Baulenas (Barcelona, 1958) oferirà la xerrada ‘Frankenstein, un punt de vista cinematogràfic’, amb motiu del bicentenari de la publicació de la novel·la ‘Frankenstein o el jove Prometeu’ (1818), de l’escriptora britànica Mary W. Shelley (1797-1851). L’acte tindrà lloc el pròxim 8 de març, a les 19.30 hores a la biblioteca pública del Govern. Durant la conferència, també es visionaran fragments de la pel·lícula clàssica del 1931, de James Whale, i s’analitzaran les diferències amb la novel·la de Shelley, particularment l’ús dels mitjans científics per donar vida a la criatura i, sobretot, el final.

El narrador, traductor i dramaturg explicarà anècdotes, com que el maquillatge del monstre té drets d’autor fins l’any 2026, tot i que la creació del film no s’assembla físicament al descrit a la novel·la de Mary Shelley. Jack P. Pierce, el maquillador del primer Frankenstein cinematogràfic, va ser el creador de la idea del cap aplanat, els perns que travessen el coll, les parpelles caigudes i el vestit. El que va idear Shelley es va recollir en la versió per al cinema de Kenneth Branagh, de 1994, amb Robert de Niro en el paper del monstre construït a pedaços amb restes de diferents càdavers.

Baulenas, prolífic autor de novel·les, ha publicat, entre altres, ‘El fil de plata’ (1998), amb què va obtenir el premi Carlemany (en el format anterior a l’actual, dotat pel Govern) i el premi Crítica Serra d’Or; ‘La felicitat’ (2001), premi Prudenci Bertrana; ‘Per un sac d’ossos (2004), premi Ramon Llull (quan el dotava el Govern); ‘El nas de Mussolini’ (2008), premi Sant Jordi; ‘Quan arribi el pirata i se m’emporti’ (2013), i ‘Amics per sempre (2016), premi Ciutat d’Alzira de novel·la.

L’entrada a l’activitat és gratuïta, però la biblioteca recomana inscripció prèvia (al telèfon 828 750), perquè les places són limitades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.