Batalla valora positivament l’acord que redueix el tancament parcial del parador

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha valorat positivament aquest matí l’acord al qual ahir van arribar l’empresa Paradores i els representants dels treballadors, després que a principis de desembre s’anunciés un Expedient de Regulació d’Ocupació. L’ERO preveia, entre d’altres mesures, el tancament del Parador de la Seu durant cinc mesos a l’any. Finalment, el tancament es reduirà a 40 dies, període en el qual es concentraran les vacances dels treballadors.

Batalla, que ha destacat l’acord com “una bona notícia per la ciutat i per la nostra estratègia turística”, ha recordat el paper de pressió i les gestions realitzades per part de l’Ajuntament urgellenc des que es va anunciar l’ERO. L’alcalde urgellenc s’ha referit a la reunió que ell mateix, i l’alcalde de Vielha, Àlex Moga, van mantenir el 19 de desembre a Madrid amb la Secretària d’Estat de Turisme, Isabel Borrego, i la Directora de Paradors, Àngeles Alarcó. En aquesta trobada es féu palès el malestar i la preocupació de treballadors, institucions i empreses de la ciutat.

També ha fet esment de la moció presentada pel grup del PSC, aprovada per unanimitat al plenari de l’Ajuntament; a la feina de tots els grups municipals, i a la coordinació amb els altres municipis catalans i la Generalitat de Catalunya com a “elements que han ajudat a entendre la necessitat de retirar la proposta inicial per l’afectació turística i laboral en el nostre municipi”.

Finalment, Batalla ha explicat, també, que hi ha hagut una relació constant amb els representants dels treballadors del Parador de la ciutat, fet que ha afavorit l’acció conjunta i l’intercanvi permanent d’informació durant el període negociació .

 

 

 

 

TOTES LES NOTÍCIES