fira-saA  les deu de la matí ha obert les seves portes la Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell que ha estat inaugurada oficialment pel director del serveis territorials del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ferran de Noguera, en representació de la consellera, Meritxell Serret, que per indisposició de darrera hora no ha pogut assistir, tal i com s’havia anunciat.

En el seu parlament, Ferran de Noguera ha agraït a l’Ajuntament de la Seu d’Urgell “per haver estat convidats en aquesta important fira com és la de Sant Ermengol”. El director dels serveis territorials ha valorat la feina que porten a terme els formatgers, pels productes de qualitat que elaboren. “A través d’una matèria primera com és la llet, els formatgers són un exemple per a tot el sector per tirar endavant tot fent un producte de qualitat com és el formatge artesà”. De Noguera també ha volgut posar en valor el treball que realitzen els artesans formatgers pel fet de treballar amb productes agroalimentaris del territori, fet que comporta l’assentament de llocs de treball en el mateix territori.

Claus de l’èxit de la fira: tradició, qualitat i innovació

Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha remarcat que durant el cap de setmana de fira “la Seu esdevé un enorme aparador de tot el territori pirinenc, i del nostre país, donant una imatge de ciutat activa i dinàmica als milers i milers de persones que ens visiten”.

Batalla ha subratllat que la Fira de Sant Ermengol és “un esdeveniment ben arrelat i fonamentat a la Seu d’Urgell que ha sabut sumar-hi qualitat amb la Fira de Formatges Artesans del Pirineu, que celebra la seva vint-i-dosena edició, i que enguany, a més a més, ha volgut aportar-hi innovació i especialització amb la celebració de la Primera Fira de Productes Ecològics del Pirineu”. “Les claus de l’èxit de la fira de Sant Ermengol són, doncs, la tradició, la qualitat i la innovació”, ha reblat l’alcalde Albert Batalla.

Després de l’acte institucional d’inauguració de la Fira de Sant Ermengol, les autoritats han recorregut tots els espais firals com la 1a Fira de Productes Ecològics del Pirineu, l’Autofira, la 22a Fira de Formatges Artesans del Pirineu, així com els espais la Cuina del formatge, Km0- Gustum, Aliments del Territori i Tu, i els estands empresarials, de promoció turística, comerç, entitats, associacions i clubs esportius de la Seu d’Urgell i comarca.

Finalment, ha tingut lloc el lliurament de premis del 22è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu que enguany hi ha participat 179 formatges, xifra rècord des que es va iniciar. En el mateix marc, també s’ha lliurat el premi Amic del Formatge, enguany al director de la revista Cuina, Josep Sucarrats, en reconeixement per la seva defensa i promoció del formatge artesà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada