Batalla situa la Fira d’Andorra la Vella i la candidatura olímpica de Barcelona com a atractius del Pirineu (Vídeo)

fira-batallaL’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha visitat un any més la Fira d’Andorra la Vella que ‘se suma a una dinàmica firal que aquests dies té lloc al territori’. Batalla ha felicitat el Comú per l’èxit de la Fira i ha afirmat que ‘ajuda a sumar i a atraure atenció cap a aquesta zona del Pirineu’. També la candidatura olímpica per als jocs d’hivern de Barcelona- Pirineu seria ‘una bona oportunitat per Barcelona i una gran oportunitat pel Pirineu’.

Batalla ha considerat la Fira d’Andorra la Vella com una ‘fira de referència a tot el Pirineu’ i ha celebrat el seu èxit com a atractiu per a la zona.

L’alcalde de la Seu també ha considerat que la candidatura olímpica per acollir uns jocs d’hivern amb Barcelona com a capital és una ‘gran oportunitat per situar-nos al món’ i ha afirmat que ‘Andorra també en sortirà beneficiada de que es facin a uns Jocs Olímpics al Pirineu’. L’objectiu, ha manifestat, és ‘situar a la retina del món que el Pirineu és un destí turístic i un destí de neu’, per això ha instat a ‘pedalar al costat de l’Ajuntament de Barcelona’ perquè el 2026 es pugui ‘construir una candidatura que sigui guanyadora’.

En l’àmbit polític, el també diputat de CiU al Parlament ha valorat la decisió de Montserrat Tura de deixar el Consell Nacional del PSC. Batalla ha indicat que fer un pas d’aquestes característiques ‘vol dir que alguna cosa important i transcendent està passant al món del socialisme català’. A més, ha considerat que el fet que ‘gent que ha tingut una responsabilitat com Tura o d’altres que en aquest moment puguin sumar en tot el procés de construcció nacional i d’exercir el dret a decidir és important i fonamental’.

Per últim, Albert Batalla ha assenyalat que una candidatura conjunta dels partits catalans favorables a l’autodeterminació és ‘una oportunitat clara de cara a Europa per visualitzar que Catalunya afronta aquestes eleccions no com unes eleccions més sinó com una fita important de cara a explicitar i demostrar a Europa el plantejament que farà Catalunya en els propers mesos’. Per això, ha dit, seria ‘com a mínim interessant’ que els partits s’ho plantegessin ‘de forma seriosa’, ha conclòs.