L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha explicat aquest matí en el programa ‘Fil Directe amb l’Ajuntament’, de RàdioSeu, que el consistori ha sol•licitat una reunió amb responsables del Ministeri de Foment per reivindicar novament la construcció “urgent” de les rotondes de la N-260 al seu pas pel poble de Castellciutat.

Batalla creu que garantir la seguretat en aquestes interseccions és “imprescindible” i que cal dur a terme el més aviat possible les obres, que ja compten amb un projecte redactat i aprovat. La partida econòmica que es requereix per tirar endavant els treballs ascendeix a un milió dos-cents mil euros.

El retard en la construcció de les rotondes de l’Eix Pirinenc és a causa d’un error en el projecte inicial, que eliminava la connexió de la glorieta de l’encreuament de l’Hotel El Castell amb el nucli de Castellciutat. L’obligació de refer el document ha alentit l’obra, que ara està pendent d’assignació pressupostària.

El projecte de Foment inclou una rotonda davant de Castellciutat i una altra davant el polígon de Lleteries. El document també contempla la construcció d’una vorera de rotonda a rotonda i fins al pont del Valira. A més a més, està previst fer-hi un mirador.

 

Represa del programa ‘Fil directe amb l’Ajuntament’

En la represa del programa ‘Fil directe amb l’Ajuntament’, l’alcalde Batalla ha respost preguntes formulades pels oients a través de les xarxes socials i el telèfon de l’emissora.

Per exemple, en relació amb el tancament de la llar d’infants municipal ‘La Grandalla’, l’alcalde urgellenc ha assegurat que només es durà a terme si no hi ha inscripcions que en garanteixin la continuïtat. Tanmateix, creu que en l’actual context de crisi l’estalvi que suposaria no tenir en funcionament el centre del carrer Capdevila seria un exemple de gestió “responsable” i garantiria que les quotes no augmentessin.

Pel que fa a la concessió a l’empresa Saba de la zona blava de la Seu, Batalla ha explicat les novetats que presentarà el nou servei, amb diferents limitacions horàries. D’altra banda, ha expressat la voluntat de l’Ajuntament de mediar entre els afectats dels pisos de l’Horta el Valira i la constructora de l’obra, tot i que ha deixat clar que no és una qüestió que pertoqui a l’Ajuntament.

Durant l’espai radiofònic, presentat i dirigit per Marta Pujantell, també s’han plantejat preguntes sobre seguretat ciutadana, via pública, de civisme, comerç i accions per al jovent de la ciutat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada