L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha reiterat aquest dilluns la necessitat que Andorra i l’Alt Urgell col·laborin per trobar feina als treballadors aturats. Batalla ha fet aquestes declaracions al programa Ara i Aquí de RNA, on ha recordat l’estreta vinculació entre el mercat laboral andorrà i la capital de l’Alt Urgell. Aquesta col·laboració podria passar, segons Batalla, per la inclusió de les ofertes dels empresaris andorrans al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i l’establiment d’un conveni entre els dos territoris que possibilités que els alturgellencs tinguessin prioritat per accedir a les ofertes andorranes, per darrere dels nacionals i residents.

Albert Batalla ha tornat a posar sobre la taula la necessitat de col·laborar entre els dos territoris veïns per reincorporar els aturats al mercat laboral, ja que ha recordat l’estret vincle entre el mercat laboral andorrà i els treballadors transfronterers, prop de 2.000, que cada dia van a treballar a Andorra. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu ha assenyalat que la crisi també ha afectat a aquest col·lectiu que en algunes èpoques havia arribat a assolir els 3.000 treballadors. Per aquest motiu, creu que cal potenciar mesures de relació entre els dos territoris.

Batalla aposta perquè els empresaris prioritzin els aturats alturgellencs a l’hora de cobrir les places vacants a les seves empreses, si no han trobat els perfils que busquen entre els nacionals i residents a Andorra. Aquesta col·laboració podria concretar-se, segons l’alcalde de la Seu, amb la inclusió de les ofertes dels empresaris andorrans al SOC, o bé en un conveni entre els dos territoris. En aquest sentit, Batalla ha explicat que se n’ha parlat amb la Generalitat de Catalunya, informalment amb el Govern d’Andorra i amb alguna entitat empresarial andorrana. De fet, Batalla creu que cal buscar una fórmula que permeti ser ‘pràctics’ per poder fer front a la situació econòmica.

3 comentaris

  1. Jaon : Un “alcalde” es maxim responsable de la Sanitat del seu poble????, el Sr.Batalla pot ser mes o menys bo en la seva feina, pero al hospital competencia de Salut, Generaliat, aquest senyor te encara menys força que tu, no pot decidir ni el color de la paret del pasillo. En canvi tu pots protesta tots els dies a la porta, i faras molt mes força, els alcaldes en competencia de Sanitat, no tenen cap Vot, si dema la generalitat diu que tancaran l’hospital a les nits, i que la gent de la Seu te que anar Puigcerda,lo unic que pot fer es el Protesta al mitjans, trucar als companys del Partit,… plora molt i passa pel tubo.

    1. Crec que no estàs del tot informat. L’Hospital de la Seu és un patronat del que formen part, entre d’altres, l’ajuntament de la Seu i el Bisbat. Segons els estatuts del patronat el president del Patronat és l’alcalde de la Seu que, des de fa uns anys, és l’Albert Batalla de CiU. Quines penques que té aquest alcalde! I sinó que els preguntin als treballadors de l’hospital als que aquesta tarda en una assemblea el PATRONAT els ha comunicat noves baixades de sous, acomiadaments i augment de la jornada laboral, entre d’altres “magnífiques” mesures per seguir engrescant al personal. Batalla i els seus no s’han surten per incompetència. I l’hospital només és un exemple de la seva nefasta i impopular política des de fa molts mesos. Podríem seguir…

  2. El Sr. Batalla que s’ho faci mirar. Tot és fum i primer que arregli casa seva, que té molta feina. Un gran exemple d’incompetència i de mala gestió és l’Hospital de la Seu, del qual l’Albert Batalla és el màxim responsable. Els exemples d’ineficàcia són múltiples. Per tant, que no doni exemples a ningú, primer a arreglar la Seu d ‘Urgell, i no pensar tant com a diputat de CiU al Parlament de Catalunya. A lo millor és que no sabem més, a l’igual que els seus caps de Barcelona. Eleccions municipals ja!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada