Batalla lamenta que ‘la petita política’ impedeixi el consens al voltant de la canditaura Barcelona-Pirineus 2022

L’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, ha lamentat aquest divendres que no hi hagi un ‘consens ampli’ a l’Ajuntament de Barcelona per tirar endavant la candidatura olímpica per als jocs d’hivern Barcelona-Pirineus. Batalla ha afegit que ‘aquest consens no hi és perquè s’ha pensat més en la petita política i la tàctica que no pas en el fet estratègic i el que és substancial en una proposta d’aquestes caracterítiques’.

L’alcalde de la Seu d’urgell i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, ha lamentat que finalment l’alcalde Xavier Trias hagi optat per no presentar candidatura per als jocs d’hivern del 2022.

‘Des del punt de vista’ ha dit Batalla ‘que nosaltres enteníem que el projecte de candidatura és sòlid i solvent, ens hauria agradat que s’assolís el consens necessari a l’Ajuntament de Barcelona de cara al 2022’.

batalla-trias En aquest sentit, l’alcalde pirinenc ha afegit que ‘entenem que Barcelona, que és la ciutat que lidera el projecte, ha d’estar convençuda i ha de tenir un consens ampli’, un consens que no hi és perquè segons ell ‘s’ha pensat més en la petita política i la tàctica que no pas en el fet estratègic i el que és substancial en una proposta d’aquestes característiques’.

Tot i això, l’alcalde pirinenc ha dit que ‘el més rellevant és que l’aposta olímpica continua, que no s’atura i que hi ha la voluntat de millorar la candidatura, el nivell esportiu i construir un consens polític i social de cara a un projecte d’aquestes característiques’.

Per això ha reiterat que l’aposta dels jocs olímpics ‘és la gran oportunitat del Pirineu’, mentre que ‘entenem que per Barcelona és una oportunitat més com tantes en té’. ‘Pels alcaldes del Pirineu’, ha afegit, ‘això era esperat i desitjat, més d’hora que tard’.