Batalla impedeix amb el seu vot de qualitat suspendre les contractacions amb EFIAL

El grup municipal de Compromís X la Seu va presentar una moció durant el passat Ple Municipal del dilluns, 11 de juliol, sol·licitant l’anul·lació del nou contracte a dit amb EFIAL realitzat per l’alcalde Batalla, el dilluns 4 de juliol. Petició avalada per l’acord de Ple, al que es va arribar el mes d’abril, acord que preveia no tornar a contractar a la consultoria EFIAL sense concurs públic.

Per tant durant el Ple municipal l’alcalde Batalla i el seu tinent d’alcalde, Jesús Fierro, van impedir que l’Ajuntament de la Seu avancés amb pas ferm cap a una millora de la transparència en la seva gestió. Es van oposar a suspendre el nou contracte  amb EFIAL, del dia 4 de juliol, amb els 6 vots en contra de la suspensió, de Convergència, i 6 vots a favor de Compromís i la CUP. ERC es va abstenir incomprensiblement.

En la mateixa votació es va rebutjar també l’inici dels tràmits per a la liquidació de la societat HIULS, empresa municipal creada amb l’assessorament d’EFIAL, amb l’objectiu d’evitar els controls administratius en la contractació d’obres i serveis i estalviar-se l’IVA. La votació de la moció va ser rebutjada amb el vot favorable a la proposta de Compromís i de la CUP (6 vots), amb el vot d’abstenció d’ERC , i amb el vot negatiu de l’equip de govern de Convergència (6 vots). L’alcalde Batalla, un cop més, va utilitzar el vot de qualitat que li correspon per impedir que prosperés la proposta a favor de la transparència.

Cal recordar que l’Ajuntament de la Seu ha estat un dels ajuntaments que ha rebut un requeriment judicial d’informació, demanant entregar al jutge del Vendrell, que investiga els suposats casos de corrupció vinculats a l’empresa Efial, tots els expedients de contractació amb EFIAL. Entre els detinguts, hi ha diversos alcaldes i el president de la consultoria EFIAL.

Des de la creació de la consultoria EFIAL, l’any 2007, fins a l’actualitat, l’Ajuntament de La Seu ha adjudicat, a dit i sense concurs, contractes d’assessorament per prop de 600.000€. Molts d’aquests contractes han estat realitzats des de l’empresa pública depenent de l’Ajuntament (HIULS), de la qual Compromís demanava la liquidació immediata.

Text: Compromís X la Seu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.