Batalla espera reunir-se la propera setmana amb la direcció de TV3 perquè el Pirineu ‘no quedi descobert’

L’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, ha dit que des de que va saber que s’eliminava la corresponsalia de Televisió de Catalunya al Pirineu va demanar una reunió amb la direcció de TV3. Batalla espera que aquesta reunió es produeixi la propera setmana, perquè el Pirineu pugui mantenir per part de la pública una cobertura ‘total’.

‘El mateix dia que això es va conèixer vaig demanar hora amb la direcció de TV3 per explicar el nostre plantejament. Creiem que no és una decisió correcta sobretot si això implica deixar al Pirineu descobert de la cobertura informativa’, ha explicat Batalla.

‘Estem esperant que la direcció de TV3 ens pugui donar data per trobar-nos, que jo espero que sigui la setmana vinent’, ha dit Batalla, que ha afegit que ‘més enllà de forma laboral que sigui, perquè això és un tema directament d’empresa, nosaltres entenem que com a Pirineu hem de garantir i TV3 ha de garantir una cobertura informativa total’.

Albert Batalla ha defensat que com a televisió nacional, ‘els territoris menys poblats també hi han de tenir el seu pes dintre de l’imaginari que construeix Televisió de Catalunya’. Aquesta reunió amb la direcció de TV3 anirà acompanyada d’una moció que presentarà el grup de Convergència i Unió a l’Ajuntament de la Seu ‘el màxim majoritària possible’, que traslladi ‘un sentiment i una voluntat de demanar a TV3 que el Pirineu no quedi descobert’.

Per la seva banda, l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha declarat que ‘comprenent les necessitats que totes les institucions tenen de quadrar números i tenir un pressupost ajustat, jo sóc dels que m’uneixo a que les comarques del Pirineu i el Principat puguin ser recollides per TV3 i espero i demano que així pugui ser’. ‘Volem ser presents a Catalunya i sabem que TV3 és un dels mitjans que ens hi fa arribar abastament’, ha afegit.

TOTES LES NOTÍCIES