Batalla cuina un jarret de vedella bruneta del Pirineu per a Canal Cocina

batalla-cocinaAquest migdia ha tingut lloc al bell mig de la plaça dels Oms de la Seu d’Urgell la gravació del programa de Canal Cocina ‘Hoy cocina el Alcalde’ en el qual l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, s’ha posat el davantal per cuinar un Jarret de vedella bruneta del Pirineu amb milfulls de patata i formatge Urgèlia”, una recepta típica de la gastronomia urgellenca. Batalla ha cuinat aquest plat del territori des del plató-mòbil del programa acompanyat per la periodista especialitzada en gastronomia Begoña Tormo, presentadora d’aquest programa televisiu.

Prèviament a l’enregistrament del programa, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha realitzat amb l’equip del programa un tour gastronòmic que ha començat amb la visita als prats on pastura el bestiar que obtindran la distinció IGP, que assegura la màxima qualitat i la procedència ecològica de la vedella.

Les càmeres de Canal Cocina també s’han arribat fins a la Cooperativa Cadí, dedicada a l’elaboració tradicional de productes làctics, entre ells el formatge Urgèlia, amb Denominació d’Origen Protegida.

El mercat setmanal de la Seu d’Urgell, instaurat l’any 1048, ha estat també parada de la caravana, per poder apreciar alguns dels afamats productes de la zona, com els formatges o les verdures més fresques.

L’última parada del recorregut ha estat el Restaurant Andria, dedicat a l’elaboració de receptes tradicionals de la cuina catalana amb un punt modern: arrossos de muntanya, carns a la brasa i guisats entre el quals destaca el Gall Roig de l’Alt Urgell, preparat amb galls de corral de cria pròpia.

El programa que s’ha enregistrat avui des de la Seu d’Urgell s’emetrà properament per Canal Cocina, l’únic canal de televisió a Espanya especialitzat en gastronomia.

L’enregistrament de l’espai ‘Hoy cocina el Alcalde’ des de la Seu d’Urgell ha estat possible gràcies a la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, i amb el suport de Turisme Seu.

TOTES LES NOTÍCIES