L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va informar durant el plenari municipal celebrat ahir al vespre que el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya s’havia compromès oficialment amb l’Alt Urgell per tal que les obres de la C-14 al tram dels Tres Ponts s’adjudiquin durant el primer semestre de 2017 i comencin durant el segon semestre del mateix any.

L’alcalde urgellenc va explicar durant el punt d’informes d’alcaldia de la sessió plenària municipal que la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha confirmat, a través d’una carta del conseller Josep Rull, que l’inici de licitació de les obres del tram dels Tres Ponts a la C14 es realitzarà abans d’acabar aquest mes de desembre. “Entre Nadal i Cap d’Any es publicarà l’anunci de licitació de l’obra”, va informar Batalla.

Les obres

L’alcalde de la capital alturgellenca va explicar que la decisió del Departament passa per adjudicar l’obra durant el primer semestre de 2017 i començar-la durant la segona part del 2017.

L’actuació, que té un pressupost de més de 40 milions d’euros, contempla la construcció d’un túnel d’1quilòmetre 200 mestres per superar la part més complicada del congost dels Tres Ponts. L’obra també contempla millorar trams previs i posteriors al túnel per eixamplar la via, així com habilitar l’actual carretera com a via de servei en cas que s’interrompés la circulació al túnel. Està previst que l’obra s’allargui durant 48 mesos.

Albert Batalla va manifestar durant el plenari que “la petició justa del territori per garantir una millora en la seguretat de la principal via de la comarca ha estat escolta pel Govern i agraïm el compromís de la Generalitat perquè som conscients que no és fàcil trobar tants diners per un projecte tan gran com aquest”. L’alcalde urgellenc també va explicar que “farem un seguiment exhaustiu dels compromisos i els calendaris per garantir que aquesta important actuació a l’Alt Urgell es porti a terme de la millor manera possible”.

Batalla va concloure al respecte que “és evident que és una actuació molt necessària, com demostren els accidents que s’han produït fruit del despreniment de roques de la muntanya. La petició feta per institucions i veïns de la comarca ha donat resultat i ens hem de felicitar”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada