Batalla confia que el nou túnel de la N-145 es pugui obrir al trànsit aquest mes de febrer

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha dit aquest dijous, en declaracions a la plataforma de comunicació local La Xarxa, que confia que el nou túnel de la N-145 pugui obrir-se al trànsit aquest mes de febrer. El nou túnel, que s’anomenarà del Bordar i que permetrà suprimir el revolt del Polvorí, ha patit alguns retards a causa d’uns problemes amb les connexions elèctriques que Fomento està solucionant ‘i que al febrer hauria de quedar resolt’, segons l’alcalde. De fet, Batalla ha reconegut que Fomento no ha donat la data d’acabament de la carretera, però confia que almenys el túnel i la connexió amb Anserall podran entrar en funcionament abans de finals de mes.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha explicat aquest dijous que les obres de la N-145 han estat ‘un viacrucis’, ja que els treballs es van quedar aturats a mig fer, la carretera estava cada cop en pitjors condicions, i sense garantia de continuïtat, fins que ‘en una acció conjunta entre l’Ajuntament i el Govern d’Andorra es va aconseguir que el govern espanyol es comprometés a acabar la millora’. L’alcalde considera que actualment hi ha entre el 90 i el 95% de la carretera a punt, que respiren més tranquils perquè s’ha renovat el ferm, i espera que al febrer hauria de quedar resolt el túnel, després que uns aspectes elèctrics n’hagin retardat l’obertura.

D’altra banda, Batalla ha parlat de l’aeroport de la Seu d’Urgell, recordant que al mes de juny podrà ser catalogat com a aeroport públic comercial, i que això farà que hi hagi operadors turístics interessats en operar-hi i ‘fins i tot algú que es plantegi fer vols regulars, tot i que això és més difícil’. L’alcalde ha afegit que això no seria una competència amb l’aeroport d’Alguaire, ja que el de la Seu només pot albergar avions de fins a 30 o 35 places.

TOTES LES NOTÍCIES