L’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha valorat amb satisfacció l’anunci de licitació de les obres del túnel de Tresponts, entre Organyà i Montant de Tost, que ha anunciat aquest dijous el Departament de Territori de la Generalitat mitjançant la publicació del procediment al Diari Oficial de la Generalitat.

Albert Batalla considera que aquesta és una notícia “històrica” per la Seu i l’Alt Urgell ja que el Govern donarà resposta a una antiga reivindicació de la comarca, i que tothom se n’ha de felicitar. El batlle urgellenc remarca que és “una intervenció de gran envergadura, amb un pressupost de 47 milions d’euros i un temps d’execució de prop de 36 mesos, i d’una gran importància per a tots els qui transitem per la C-14”.

Batalla ha recordat que aquesta via “és la columna vertebral de la comarca des del punt de vista de la mobilitat i calia trobar una solució als despreniments que hi ha hagut al congost de Tresponts, cosa que requereix un projecte de grans dimensions”. En aquest sentit, el també diputat al Parlament ha subratllat el fet que “és segurament l’obra més gran iniciada per la Generalitat a tot el país els darrers deu anys”.

Des del Departament de Territori han comunicat a l’Ajuntament de la Seu que aquest procés de licitació es farà durant els primers mesos d’aquest 2017. Les previsions del Govern també apunten que les obres s’adjudicaran durant el proper semestre i que començaran al segon semestre d’aquest nou any. Sobre aquest punt, la conselleria ha avançat que els conductors hauran de ser conscients que “durant força mesos caldrà conviure amb aquestes obres, que han de venir a resoldre definitivament aquest enclavament”.

Paral·lelament, Territori també ha informat a Albert Batalla que els primers dies d’aquest mes de gener ja es farà les actuacions d’urgència per evitar nous despreniments a la zona, amb una inversió total d’1,5 milions d’euros. S’augmentarà les malles de protecció i s’estabilitzarà talussos en aquells indrets on s’ha detectat més caiguda de roques.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada