trias-batallaL’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha afirmat que ‘sigui per al 22 o per al 26, l’aposta olímpica continua’. Ha fet aquestes declaracions després d’haver assistit a la reunió del comitè territorial de la candidatura dels jocs d’hivern Barcelona-Pirineu 2022 que aquest dijous al matí ha convocat l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, amb tots els municipis del Pirineu implicats. Trias hauria traslladat als alcaldes del Pirineu que la falta de suport del PP i les reticències del COI fan aconsellable un ajornament de la candidatura. En aquest sentit, en declaracions a l’ANA, Batalla ha reclamat al consistori barceloní un debat ‘amb alçada de mires’ que tingui en compte que mentre que ‘per Barcelona és una bona oportunitat, per al Pirineu és l’oportunitat amb majúscules per situar-nos al món, per fer un salt endavant en determinades inversions i per ser un referent en esports d’hivern’.

La reunió que han mantingut aquest dijous al matí l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i els alcaldes dels municipis del Pirineu implicats en la candidatura olímpica per als jocs d’hivern del 2022, ha servit perquè Trias posés damunt la taula els dubtes per presentar el projecte davant la manca de suport del partit que governa l’estat i les reticències del COI i la proposta d’ajornar-lo per als jocs d’hivern del 2026.

Un dels alcaldes presents ha estat Albert Batalla que en declaracions a l’ANA ha posat de manifest que ‘hi ha qüestions que no coneixem directament que pot fer aconsellable que es retardi la candidatura’, però que ‘sigui per al 22 o per al 26 l’aposta olímpica continua’.

Per al debat que està duent a terme el consistori barceloní a l’hora de decidir la presentació de la candidatura, l’alcalde de la Seu ha demanat als grups municipals que ‘sigui un debat estratègic, i no de curta volada, que miri a llarg i s’entengui que aquesta qüestió és una bona oportunitat per Barcelona, però que pel Pirineu és l’oportunitat amb majúscula’.

Batalla ha assegurat que es tracta per al Pirineu d’una ‘oportunitat excel·lent, gairebé única, de situar-nos al món, de fer un salt endavant en determinades inversions i de ser un referent en esports d’hivern’.

L’alcalde pirinenc, i al mateix temps diputat al Parlament de Catalunya, ha afegit que sigui per al 2022 o per al 2026, ‘hi ha deures que cal fer i no s’han d’aturar’. Ha esmentat el desenvolupament del pla estratègic dels esports d’hivern o el pacte global pel Pirineu ‘que estan sota el paraigua dels jocs, però que tenen vida pròpia i ens permet fer una reflexió estratègica pel Pirineu més enllà de si hi ha jocs o no’.

Inversions necessàries

Albert Batalla també s’ha referit a les crítiques sobre les inversions qualificades de faraòniques per alguns sectors. L’alcalde urgellenc ha dit que ‘són inversions que s’han de contemplar al país hi hagi jocs olímpics o no’, però que aquests poden ser un bon estímul ‘perquè arribin abans’. Batalla ha reiterat que es tracta d’una ‘candidatura solvent i tècnicament molt ben preparada’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada