bartumeu-1Jaume Bartumeu ha criticat durament l’actuació de Sindicatura pel que fa a la demanda al Tribunal Constitucional de poder publicar la llei de la carrera judicial deixant de banda l’article 48, pel qual s’ha demanat un informe previ de constitucionalitat per part del Copríncep francès.

El president del grup mixt ha explicat que farà una carta on raonarà la seva posició a la demanda del síndic general. Ha declarat que “aquest escrit que ha fet el Síndic és improcedent” i “no respecta l’estructura constitucional perquè no li havien comunicat formalment des del Tribunal que presentés al·legacions”. Segons Bartumeu, “s’ha equivocat en la forma i en el fons” perquè “el Síndic ha d’anar al Tribunal Constitucional a defensar les lleis que vota el Consell General si algú acudeix davant el TC a discutir-les”.

Per la seva banda, Vicenç Mateu ha dit que la publicació de la part de la llei afectada pels dubtes d’inconstitucionalitat evitaria un mal menor en estar íntimament lligada a les altres dues lleis de la justícia que entraran en vigor d’aquí a sis mesos. Tot i aixi ha reconegut que és un procediment no habitual però el justifica perquè pensa “que al final és un bé major per a la Batllia i l’administració de justícia en general”.

Des del grup socialdemòcrata i demòcrata s’ha donat suport a la iniciativa de Sindicatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada