El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha respost a la crítica feta pel president del grup demòcrata en relació al seu canvi de discurs sobre el model d’Estat. Bartumeu considera que no es poden comparar els dos moments polítics perquè ‘quan era cap de Govern mai el copríncep episcopal va donar una plantofada a les institucions com la que sí ha donat quan Ladislau Baró ha estat president del grup parlamentari de la majoria’. En aquest sentit, ha insistit que durant el seu mandat ‘en cap circumstància’ es va donar un fet ‘tan greu per a l’equilibri institucional i per al respecte a les competències constitucionals’.

Jaume Bartumeu ha respost a les declaracions fetes per Ladislau Baró retraient-li que quan governava parlava de la Constitució com un element ‘aglutinador, de progrés i de modernitat’ mentre que actualment assegura que ‘segons com, el coprincipat està arribant al seu límit’. Bartumeu ha assegurat que mentre va ser cap de Govern ‘mai el copríncep episcopal va donar una plantofada a les institucions’ com la que ha fet ara en relació amb la despenalització de l’avortament, i que per tant no es poden fer comparacions si no es fan sobre situacions similars.

El president del grup parlamentari mixt ha afegit que en tot cas, ‘hi ha força distància entre les declaracions que Baró fa i la memòria escrita’, i ha recordat que ‘quan vam fer la Constitució, els que hi crèiem, sabíem que no era inamovible sinó que havia d’anar evolucionant amb el temps’.

Respecte a la despenalització de l’avortament, Bartumeu ha indicat que en el que queda de legislatura no tornaran a presentar la iniciativa ‘sabent el resultat’, però considera que ‘s’ha de posar clarament i sense embuts’ en el debat de les properes eleccions generals. El representant del grup mixt ha afegit que ‘si algú pensa que això és forçosament una reforma constitucional ens ho haurà d’explicar’. En tot cas, Bartumeu ha assegurat que ‘no recularem davant del xantatge que es vol fer quan ens diuen que si plantegem una iniciativa legislativa en aquest sentit esteu trencant la Constitució’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada