bartumeu-marti

El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, ha defensat la seva esmena a la totalitat al projecte de llei del pressupost per al 2014 explicant que ‘cal un canvi radical de prioritats en la despesa’. Ha indicat que s’ha de lluitar contra el frau, reformar l’Administració pública i reactivar l’economia, i que ‘amb aquest pressupost no ho podrem fer’. Bartumeu ha manifestat que la situació econòmica ha continuat empitjorant el 2013 i que el pressupost presentat per l’Executiu no ajudarà a redreçar-la. A més, considera que ‘s’ha de concentrar l’acció en les persones i les empreses’, i que això no és el que fa el projecte de llei, que tampoc ajuda a reduir l’endeutament de l’Estat, segons diu. D’altra banda, Bartumeu ha assenyalat que s’ha observat el text des de l’escepticisme perquè no donen credibilitat a les previsions d’ingressos que es fan.

El president del grup mixt, Jaume Bartumeu, ha considerat que la seva interpretació del pressupost ve marcada per l”escepticisme’ i la ‘manca de credibilitat’. D’una banda, ha considerat que les previsions són molt optimistes tenint en compte la situació econòmica i considera que és difícil que es compleixin perquè tampoc hi ha ‘cap mesura d’estímul al creixement’. A més, ha lamentat que manté una inversió productiva ‘molt reduïda’ que ‘perjudica a la generació de llocs de treball’.

Un exemple d’aquesta manca de credibilitat és l’anunci de l’increment de les inversions reals. Bartumeu ha assegurat que aquestes creixen un 9,78% si es comparen amb el pressupost inicial del 2013 però si es pren el pressupost final, amb els compromisos reconduïts, l’import pressupostat per al 2014 representa una caiguda del 30%, uns 23 milions d’euros menys.

Per últim, el conseller del grup mixt ha indicat que la seva proposta passaria per tres eixos principals: polítiques públiques per ajudar els treballadors i les empreses, suport als més vulnerables amb la protecció de les jubilacions i polítiques de formació i ajuda a l’emprenedoria; i, per últim, suport a les petites empreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada