El president del grup parlamentari mixt, Jaume Bartumeu, preveu que a les eleccions generals del 2015 hi haurà un escenari ‘molt més fragmentat’. Indica que això podria ser així perquè ‘no estic convençut que tots els sectors conservadors que es van aplegar a Demòcrates per Andorra puguin seguir presentant-se sota la mateixa marca electoral’. Bartumeu apunta que pel que fa al sector socialdemòcrata, considera que ‘una fractura com la que va tenir la nostra família no se soluciona amb quatre bones intencions’ i per tant veu difícil que es puguin reagrupar.

Tot i que Bartumeu considera que encara és aviat per preveure quin serà l’escenari per a les eleccions generals del 2015 i quins partits s’hi presentaran, sí que es mostra convençut que Socialdemocràcia i Progrés hi serà. Reconeix, però, que ‘a dia d’avui, si les eleccions són demà, no ens podem presentar a totes les parròquies’, però apunta que ‘conec unes quantes forces polítiques que tampoc ho poden fer’. De fet, indica que ‘crec que avui no hi ha cap força fora de DA, si subsisteix, que pugui dir que farà candidatura a totes les parròquies’.

Així, de cara a les properes eleccions intueix que hi haurà un escenari molt més fragmentat, sobretot a les parròquies. Pensa que ‘si hi ha grups parroquials que ara estan a DA i decideixen anar pel seu compte, al Consell General es pot donar una majoria diferent, que estigui composada per diverses forces polítiques’.

Pel que fa a l’escenari polític socialdemòcrata, Bartumeu assegura que ‘una fractura com la que va tenir la nostra família no se soluciona amb quatre bones intencions’. Assenyala que l’escissió del Partit Socialdemòcrata va ser ‘una qüestió de radicalitat en els programes, o de centralitat’ i per això veu difícil una unitat de candidatura al 2015.

No descarta, però, que hi pugui haver acostaments a altres persones independents o fins i tot que marxessin del Partit Socialdemòcrata abans que els membres de Socialdemocràcia i Progrés. Parlar de persones en concret considera que ‘és avançar-se als esdeveniments’, però que les persones que van marxar del PS ‘van ser nombroses i de qualitat’ i opina que ‘molts sé perquè van marxar i no era perquè volguessin una política més radical o més concentrada en determinades orientacions que és la que es va quedar el PS quan vam marxar’. Per això diu que ‘veuria difícil un acostament amb el PS però tot és possible’.

En referència a Socialdemocràcia i Progrés, Bartumeu explica que ‘estem constituint un moviment que vol ser més obert que un partit polític’ i que ‘pot donar bastant joc’. Sobre si ell en seria el candidat, recorda que ‘ja vaig dir que no en tenia ganes i que estava cansat’, a més que considera que ‘he de treballar en el projecte’, però assegura que això ho decidirà el Consell Nacional del partit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada