Bartumeu participa al congrés del Partit Socialista Europeu a Brusel·les

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha participat durant el cap de setmana al Congrés que el Partit Socialista Europeu ha celebrat a Brussel·les sota el lema “Junts per l’Europa que necessitem.”

Durant el congrés s’han dut a terme quatre taules rodones en les quals diferents dirigents socialdemòcrates europeus han debatut a l’entorn de dos grans eixos: “Junts per l’economia que necessitem” i “Junts per la societat que necessitem”.

L’eurodiputada francesa Catherine Trautman va fer una conclusió en la taula que participava que pot servir de síntesi del conjunt de debats del  congrés: la política socialdemòcrata, arreu d’Europa ha de tenir tres qualitats i s’ha d’assentar en un principi.

Les tres qualitats són:

1- Unes finances sostenibles

2- Uns drets dels assalariats reconeguts i respectats amb una defensa clara del principi de solidaritat en la protecció social.

3- Una economia ecològicament responsable.

El principi és que cal fer avançar conjuntament en les propostes socialdemòcrates d’harmonització de la fiscalitat i dels drets socials al nivell europeu.

L’orador més aplaudit durant el congrés ha estat Martin Shultz, socialdemòcrata alemany i president del Parlament Europeu, que ha rebutjat el plantejament ideològic de la cancellera alemanya Merkel que pretendria sotmetre la democràcia als mercats. Shultz, i altres intervinents després, han reiterat que el que cal és exactament una proposta inversa: un mercat que es conformi a les regles de la democràcia i de l’Estat de Dret.

Jaume Bartumeu ha aprofitat la trobada de Brussel·les per mantenir converses bilaterals amb Gerardo Giovagnoli, secretari del Partito dei Socialisti e dei Democratici de San Marino i amb Walter Suter, responsable de relacions europees del Partit Socialista Suís.

Ambdues converses han confirmat el bon nivell d’acord que existeix entre els socialdemòcrates que comparteixen realitats assemblades, tant en l’acostament a la Unió Europea com en l’evolució del sector financer cap a la transparència, d’acord amb les exigències de l’OCDE i la mateixa Unió Europea.

D’altra banda Jaume Bartumeu ha parlat amb Alfredo Pérez Rubalcaba de la situació econòmica i social tant a Espanya com a Andorra. Ambdós han convingut una propera trobada a Madrid per mantenir una concertació en qüestions d’interès per ambdós països.

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata també ha parlat amb Miguel Ángel Martínez, vicepresident del Parlament Europeu i bon amic d’Andorra i ha mantingut una trobada amb Jesús Caldera, responsable de la Fundació socialdemòcrata Ideas.

Amb la delegació socialista francesa s’han emplaçat pel proper congrés del PS francès que se celebrarà a Toulouse el darrer cap de setmana d’octubre.

(Text i foto: grup parlamentari socialdemòcrata)

3 comentaris

  1. El Bartu es va carregar el país? però si no li van deixar fer res! El que se l’esta carregant es el duo zipi zape!

  2. I els neoliberals, què fan? Treure els drets de la població? Tranquil, que a aquests que manen ara també els fotran un calent, com dius. I serà aviat.

  3. Quin parell. Els van fotre un calent que encara els hi fa mal. S’han carregat els seus paisos i encara volen tornar-hi

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES